1 mei 2016 Dag van de Echte Banen

1mei2016_25

1 mei 2016 op de Dag van de Arbeid, hield de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) een mars voor ´Echte Banen´ in Amsterdam. De manifestatie begon op het Jonas Daniël Meijerplein in Amsterdam. De actievoerders kregen daar de vlaggen en hesjes uitgereikt. Ze werden muzikaal ontvangen door de Bijlmer Steelband die voor hartverwarmend klanken zorgden op de zonovergoten lentedag.

Toespraak

Ton Heerts, voorzitter FNV zei o.a.:  “Wij hebben tal van successen voor elkaar gebokst. We zijn samen een sterke FNV, aan de cao-tafel, op straat, in de gemeenten en in Den Haag. Bij allerlei acties steunen leden uit verschillende sectoren elkaar en dit is echt ons jaarlijks hoogtepunt, nu al.”

1mei2016_22

Oosterpark

Na de toespraken gingen de demonstranten onder politiebegeleiding op weg naar het Oosterpark van de Nederlandse hoofdstad. Aldaar diverse presentaties van de diverse bonden en andere actievoerders plaatsvonden.

Flexibele AOW

Zo werd ook gestart met het ophalen van handtekeningen voor een Flexibele AOW-leeftijd. Een initiatief van FNV-Publiek Belang. De bedoeling is om tot een raadgevend referendum te komen waar de Nederlandse bevolking zich kan uitspreken over dit voorstel.  Iedereen kan tekenen. Dus ook NIET leden.

Echte Banen

Met meer dan 9000 deelnemers werd dit een succesvolle 1 mei viering voor het hele gezin.

Compleet met versnaperingen, optredens van diverse artiesten en spelletjes. Op weg naar Echte Banen. Meer foto´s ook op de FNV site 

Video’s

Meerder video’s van de 1 mei betoging zijn hier te zien:

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content