30 & 31 oktober 2021

Manifestatie

Er is veel te doen tijdens het laatste weekend van oktober. Zaterdagmiddag houden de Vrouwen Voor Vrijheid hun zevende manifestatie in “Ons Park” op het Noordereiland in Rotterdam. Voorafgaand om 13 uur houden de dames nog een mars over enkele bruggen waaronder ‘De Zwaan’, oftewel de “Erasmusbrug”. De manifestatie ‘Niet Breken, maar Overbruggen’ in “ons Park”, waar de mannen ook welkom zijn start om 14 uur en zal om 17 uur eindigen.

Programma

Sprekers zijn:
🎙 Sara Dol – Tiktok Creator
🎙 Willemijn van Brenk – Docent
🎙 Jan Vingerhoets – Huisarts
🎙 Bjorne Willemsen – Ondernemer
🎙 Wesley Kassels – Voedingsdeskundige
🎙 Bart Maes – Jurist

Zang:
🎙 Julia Zahra
🎙 Maame Joses

Sfeerbeheer
📀 Frans Iradi

Laatste update van Vrouwen voor Vrijheid:

Net als bij onze eerste manifestatie beginnen we dit keer met een vrouwen mars.

Passend bij het thema overbruggen zullen we deze mars lopen over de Erasmusbrug en de Willemsbrug.

12.30u verzamelen op de Holland Amerikakade https://goo.gl/maps/NiWtP34mdBCEfkfq5
Vrouwenmars over de Erasmusbrug en de Willemsbrug.

We starten aan de zuidkant op de Holland Amerikakade en blijven daar aan de linkerkant van de Erasmusbrug.

Gaan aan de noordkant met de trap naar beneden, lopen onder de brug door via restaurant Prachtig en lopen vanaf daar de boompjeskade op.

Dan lopen we de Wilemsbrug op en lopen door tot aan de zuidingang van Ons Park.

13.00u mannen en ieder die niet meeloopt verzamelen zich in ‘Ons Park’ op het Noordereiland https://goo.gl/maps/kYqQBfgXvsW2iLeV6

14.00u Aanvang Manifestatie in ‘Ons Park’ Noordereiland.

We nodigen je van harte uit om met je familie en vrienden te komen om mee te lopen en/ of van het podium te genieten. We zorgen wederom voor speeches van inspirerende mensen die net als jullie in onze vrijheid geloven, en in ons vermogen om bruggen te slaan.

PER OV NAAR START VAN DE MARS

Vanaf Rotterdam Centraal/met de metro.
Metro D (richting de Akkers) of E (richting Slinge), uitstappen bij het Wilhelminaplein dan nog 3 minuten lopen naar de Holland Amerikakade.

PER OV NAAR SPREKERSPODIUM

Vanaf Rotterdam Centraal/met de metro.
Metro D (richting de Akkers) of E (richting Slinge), uitstappen bij het Wilhelminaplein dan nog 15 minuten lopen naar ‘Ons Park’.

Voor meer reis opties check www.ov9292.nl

PARKEREN
Parkeer in een van de parkeergarages:
Q park De Rotterdammer, Q park Boston&Seattle en parkeergarage Erasmusbrug. Deze zijn ook vooraf te reserveren.

APCOA- parking: Wilhelminakade 101 3072 AP Rotterdam €10,- per 24 uur. reserveren niet mogelijk.


CARPOOLERS OPGELET! Op de verschillende socials kan je aangeven in de carpool post waar je vandaan komt en of je iemand mee kan nemen of juist graag mee wil rijden aanstaande zaterdag 30 oktober.

Ook om 14:00 uur start er een mars in Kerkrade in de Nieuwstaat. Zie o.a. de site Betogingen. Daar staan alle gemelde demonstraties gemeld.

Stripdagen in Rijswijk

Had het al eerder gemeld en ja ze gaan echt door. Als lid en abonnee kreeg ik de hieronder geplaatste nieuwsbrief:

Beste abonnee op de StripNieuwsBrief,

Komend weekend zijn De Stripdagen in Rijswijk. Zaterdag 30 en zondag 31 oktober barst het stripfestival los in De Broodfabriek in Rijswijk (bij Den Haag).
Elke dag zijn van 10.00 tot 17.00 uur ruim 50 stripmakers en 150 kramen met strips te vinden. Nieuw, tweedehands, manga, originelen, curiosa en nog veel meer is er te vinden. Ook komen verschillende uitgeverijen met speciale beursuitgaven. Meer informatie is te vinden op onze Facebookpagina en www.destripdagen.nl.

Er wordt een speciale hoek ingericht waar kinderen kunnen knutselen, schminken of voorgelezen worden. Met dank aan Geronimo Stilton. Daarnaast worden verschillende tentoonstellingen geplaatst o.a. over Gerben Valkema, winnaar van de Stripschapprijs, en over 80 jaar Tom Poes.

Omdat het een doorstroomlocatie betreft, wordt niet naar de QR-code gevraagd. Ook bij het afhalen bij de horecapunten niet, maar wel als je plaats neemt op de terrassen van het horecaplein. Dat ligt naast de hal van De Stripdagen.

Leden van Het Stripschap hebben gratis entree op vertoon van hun Stripmaatschapkaart. Ook krijgen leden gratis een goed gevulde Striptas. Niet-leden kunnen online een kaartje kopen via www.destripdagen.nl of aan de kassa bij De Broodfabriek voor 8 euro. (een weekendkaart kost 12.50 euro). Daar ontvangen ze ook het gratis programmaboek. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Nog geen lid? Word dat dan nog snel! Ter plekke lid worden kan natuurlijk ook! Dat kan bij de stand van Het Stripschap, waar o.a. Robert van der Kroft, Mark van Herpen, Dinie de Zeeuw en Daan Landwehr Johan signeren. Ook zijn er naast alle nummers van StripNieuws albums verkrijgbaar van Boot & Van Dijk van Kees Sparreboom, van de Zwartwit Reeks en van Cartoon Aid. De opbrengst van deze speciale stripalbums gaat voor de helft naar het Nederlands Rode Kruis. Ieder album telt een paar honderd pagina’s en kost 25 euro.

Rondom De Broodfabriek is gratis parkeren en de parkeergarage tegenover het gebouw is ook gratis voor bezoekers.

We hopen je weer te mogen ontmoeten op De Stripdagen komend weekend.

Met hartelijke groeten,
Dinie, Bart, Meerten, Ronald, Ramon en Daan
Het bestuur van Het Stripschap
en Ton Mackaaij, evenementencoördinator.

Griezelen

Op diverse plaatsen wordt ook nog Halloween gevierd. Gelukkig is dit wel minder afschrikwekkend dan de nieuwsberichten van de laatste anderhalf jaar. Daarover meer in een volgende blog.

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content