332e Paardenmarkt in Heenvliet

De 332e Paardenmarkt in Heenvliet vond plaats in het Pinksterweekend van 2018 van vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei.

Opening

De opening vond plaats op vrijdagavond 18 maart. Om 19:00 uur verrichte de burgemeester van Nissewaard, mevrouw Salet de opening. Samen met de kinderen van Heenvliet telde zij af, waarna het kermisterrein door de ongeduldig wachtende  jeugd werd bestormd. Muzikaal begeleid door de fanfare van ” De Kleine Trompetter Wilhelmina” uit Abbenbroek.

Paardenmarkt Heenvliet 2018

Later op de avond vond nog een optreden plaats van “De Kleine Trompetter Wilhelmina” en als slot het vuurwerk aangeboden door de Kermis exploitanten.

 

Zaterdag

Op zaterdag 19 mei was er onder andere de kunstmarkt “Kastanjerie” , een tentoonstelling van oude vrachtauto´s en tractoren en traden er 4 Shantykoren op.

Zondag 1e Pinksterdag

Op deze warme en zonnige 1e Pinksterdag was er een Groenmarkt, probeerden de standwerkers hun waren te verkopen, konden kinderen rijden op paard of pony van “Manage Tinte” en was er een defilé van oldtimers op de Markt. Met de prijsuitreiking voor de mooiste bolides. Het is bewonderenswaardig hoe goed verzorgd deze oude auto´s er uit zien. Vroeger hadden de auto´s toch meer te lijden van roest en slijtage dan tegenwoordig. Glimmen deden ze allemaal.

Paardenmarkt Heenvliet 2018

Paardenhandel op 2e Pinksterdag

Op 2e Pinksterdag vind dan de eigenlijk handel op de 332e Paardenmarkt van Heenvliet plaats. Al vroeg in de ochtend komen de handelaren met de dieren aan. Net als op de 1e Pinksterdag is het 2500 inwoners tellende dorp volledig voor alle verkeer afgesloten. In het Bernissepark konden de bezoekers voor €3,- de auto parkeren en gebruik maken van de shuttle dienst of de ruim 500 meter gaan lopen. Wie de paarden en pony´s wilde zien en aaien moest dat voor 13:00 uur doen. Daarna gingen de (nieuwe) eigenaren met de viervoeters weer naar huis. Er was volgens enkele handelaren weinig handel. Het meeste publiek komt ook meer om te kijken dan te kopen. Wie pas in de middag kwam stond niet alleen in de file voor een parkeerplaats, maar zag eenmaal op de Jaarmarkt, net als voorgaande jaren, alleen maar mensen, duizenden mensen!

Al met al weer een geslaagd evenement met bijzondere waardering voor al de vrijwilligers die dit weer mogelijk hebben gemaakt.

 

Weergaven: 14
Scroll naar boven
Skip to content