World Wide Demonstration Netherlands 4

Het was inmiddels de vierde demonstratie die de World Wide Demonstration Netherlands in Amsterdam hield. Ook andere, inmiddels wel bekende organisaties deden mee. De mars verliep zonder incidenten en dat zal wel de reden zijn dat er in de landelijke mainstream media er nauwelijks aandacht aan wordt gegeven. Evenals de massale protesten in Frankrijk, Italië, Albanië en vele andere landen die ook worden genegeerd. De protesten hier en in de rest van de wereld keren zich tegen de verplichte coronapas c.q. QR-code voor deelname en toegang tot maatschappelijke activiteiten welke voor tweedeling in de maatschappij zorgt.

Hoeveel?

Volgens de organisatie waren er 15.000 deelnemers, volgens de gemeente 7500. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, zelf hou ik het op 10.000. Het viel me wel op dat onderweg de stoet kleiner werd. Velen zochten, het was lunchtijd, een horeca gelegenheid op

Bekenden

Vaak wordt gezegd: ´Het zijn altijd dezelfde die demonstreren´. Inderdaad zag ik vele bekende gezichten die je bij elke demonstratie wel ziet, maar de overgrote meerderheid heb ik op eerdere demonstraties nooit eerder gezien. Vele kinderen liepen ook mee in deze mars. Zij zijn dan ook het grootste slachtoffer in deze crisis waarvan de gevolgen op lange termijn niet te overzien zijn.

Open Brief

Beste Minister-president, en Minister van zorg en welzijn,
Mijn naam is Leslie en ik ben 31 jaar oud.
Ik ben al ongeveer 11 jaar werkzaam in het ziekenhuis. En de laatste 5 jaar werkzaam als acute zorg verpleegkundige op een hartbewaking
Werken in het ziekenhuis is mijn lust en mijn leven. Zorg en liefde kunnen geven aan patiënten die het op dat moment nodig hebben zit in mij. Kunnen anticiperen in een acute situatie, handelen tijdens een reanimatie is iets waarvoor ik geboren ben.
De waardering en liefde die je terug krijgt van je patiënten en/of familie van de patiënt is ontzettend waardevol. Wetend dat ik als verpleegkundige iets positief heb kunnen bijdrage aan de ziekenhuisopname van de patiënt is heel fijn.
Tijdens mij werk, werk ik hygiënisch en houd ik mij aan de regels.
Maar dit neemt u straks van mij af? En niet alleen van mij maar u neemt het ook van de patiënten af.
Ik weeg 62 kilo en ben 1.72 en een BMI van 21.
Ik eet gezond, gevarieerd veel groente en fruit en onbewerkt vlees. Ik heb geen onderliggend lijden zoals diabetes of astma.
Ik beweeg op mijn werk veel, maar buiten mijn werk ter ontspanning sport ik ook regelmatig.
Daarbij zorg ik voor een gezonde geest door meditatie en ontspanningsmomenten.
Ik optimaliseer mijn immuniteit en gezondheid door middel van groente en bottenboullion te drinken. Eten te eten volgens de 5 elementen passende bij de traditionele Chinese geneeskunde. En slik ik extra vitamine.
Tuurlijk ik hou ook van een feestje een dansje en een drankje maar wie niet?
Dit klinkt aardig gezond toch? Maar ik heb mij niet laten vaccineren dus volgens u een gevaar voor de samenleving. Levensgevaarlijk
Ik ben absoluut geen corona ontkenner, want ook ik heb de afgelopen anderhalf jaar met corona patiënten gewerkt. En hard gewerkt. Maar weet u ik werk al jaren heel hard in het ziekenhuis.
Ik werk al jaren met personeelstekort en een hoge werk druk. En geen begrip vanuit het kabinet.
Ik heb mij niet laten vaccineren en heb daar mijn redenen voor die ik niet met u hoef te delen.
Ik heb corona gehad en dit goed doorlopen. Dit betekend dat ik mijn eigen antistoffen heb aangemaakt.
Nu werd ik vanochtend door collega’s en vrienden geïnformeerd over het feit dat u er over na zit te denken om de QR-code of te wel de corona toegangspas toe te passen in de zorginstellingen.
Ik ben niet gevaccineerd, wat straks zou betekenen dat ik mij iedere dag zou moeten laten testen.
Nee ik ga mij voorlopig nog niet laten vaccineren. En nee ik ga mij niet iedere dag testen voordat ik naar mijn werk ga.
Waarom ik mij niet iedere dag zou gaan laten testen? Een kleine moeite zou u zeggen en vast denken. Ik hoef mij niet dagelijks te bewijzen dat ik gezond ben. Daarbij zijn mijn gevaccineerde collega’s net zo besmettelijk als ik. Alleen hun hoeven zich niet te laten testen.
Indien ik wel klachten heb zal ik mij laten testen uit bescherming naar mijn patiënten toe.
Ik heb in mijn opvoeding meegekregen dat je niet mag liegen en dat je altijd je belofte moet nakomen.
Meneer Rutte uw woorden ik citeer: Het heeft geen zin om te testen als je geen klachten heeft.
Persconferentie 5 februari 2021
Meneer de Jonge uw woorden en ik citeer: Vrijwillig is vrijwillig en is toch niet stiekem ook verplicht maar dan via een andere route. Er komt geen verplichting vanuit de werkgever.
Waarschijnlijk heeft u beide hier geen actieve herinnering aan. Best grappig eigenlijk want het staat allemaal vast op camera.
Ik werk met een mondkapje en wil dit best blijven doen. Ik was en desinfecteer mijn handen en werk hygiënisch. Ik zorg voor een eigen goede gezondheid en een goed werkend immuunsysteem. Ik informeer mijn patiënten over het belang van gezonde voeding, bewegen en geestelijke gezondheid.
Daar waar jullie de plank volledig mis slaan, sla ik hem raak.
Daar waar jullie zeggen: Er moet meer geld worden uitgetrokken voor Boa’s om de QR samenleving te controleren. Zeg ik er moet meer geld worden uitgetrokken voor de zorg. De zorg aantrekkelijk maken voor jonge mensen en de zorg goedkoper maken. Want dat kan en dat weten jullie ook.
Waar jullie 1,1 miljard uittrekken voor een testsamenleving zeg ik: Besteed dit liever aan preventie. Het gezonder maken van de Nederlanders. Maak groente en fruit goedkoper, laat mensen bewegen en sporten voor een kleine bijdrage. Besteedt geld aan preventie, het voorkomen van. Niet het uitsluiten van.
En die 5,1 miljard die zoek is.. Ach laten we het daar moet niet over hebben toch.
Nee beste ministers ik vorm geen gevaar voor mijn patiënten dat doen jullie!!
Wanneer u deze belachelijke regel gaat toepassen in de zorg moet u zich realiseren dat u hiermee de zorg nog verder kapot maakt. Want samen met mij zullen veel verpleegkundigen opstappen.
Veel verpleegkundige die iedere dag met liefde en passie hun beroep uitvoeren, verpleegkundige die ten alle tijden het beste met hun patiënten voor hebben. En ook weten wat het beste voor hun patiënten is.
Ik weet dat u besluit al vast staat. En ik daar met deze brief niks aan kan veranderen.
En toch schrijf ik hem omdat ik weet dat wij verpleegkundige mooi, goed en puur zijn. En aan dat kan en zal u niks veranderen. Dat zit in ons en neemt niemand van ons af.


Met vriendelijke groet,
Een liefdevolle en bezorgde verpleegkundige.

Parijs

Vanmorgen 16 september 2021 werden er aan een strop hangende poppen boven toegangswegen van Parijs gehangen door tegen de verplichte #PassSanitaire protesterende zorgmedewerkers… Afbeeldingen van Twitter.

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content