5 mei 2016 – Bevrijdingsfestival Rotterdam Zuid-Holland

BevrFesZH Een zonovergoten was het op 5 mei 2016. Een dag met duizenden bezoekers voor het Bevrijdingsfestival in Het Park van Rotterdam bij de Euromast. Hier vierden de inwoners van het Rijmondgebied de bevrijding van de Duitse bezetter.

Muntjes

Met een overvol programma waaraan de Ambassadeur van de Vrijheid Sunnery James & Ryan Marciano, Kraantje Pappie, DeWolff en vele, vele anderen hun medewerking gaven. Het bier vloeide rijkelijk en er stonden lange rijen voor de etenskraampjes. Betalen kon uitsluitend via het plastic muntjessysteem. Ook daar lange rijen voor de kassa´s, maar dat was ook het geval bij de toiletten.

KWF

Het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) Kankerbestrijding

was ook vertegenwoordigd. Voor een kleine donatie werd de bezoeker ingesmeerd met crème tegen het verbranden. Te veel blootstelling aan zonnestraling kan huidkanker veroorzaken. De ´insmeerders´ hadden hun handen vol.

VolBF_Rd03

Ook veel aankomende artiesten konden hun kunsten aan het publiek tonen.

Aan het einde van de middag werden toegangspoorten tijdelijk gesloten. Met ruim 9000 personen binnen het terrein was het te vol. Voor elke bezoeker die er uit ging, mocht er weer een naar binnen. Dit had wel tot gevolg dat de rijen bijna tot de Westzeedijk reikten. Het festival groeit elk jaar. De organisatie hoopt volgend jaar de toestroom aan bezoekers nog beter te kunnen bedienen met een extra veld in Het (Euromast) Park.

Vrijheid

Geeft de vrijheid door!” Dat was de slogan voor 2016. Gezien de ongedwongen sfeer voor jong en oud en alle bevolkingsgroepen die in Het Park aanwezig waren is die boodschap goed overgekomen.

5 mei 2016 – Bevrijdingsfestival Rotterdam in Het Park (Euromast)
Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content