61e Fokveedag Hellevoetsluis

De 61e editie van de Fokveedag in Hellevoetsluis werd ondanks dat velen nog op vakantie zijn, goed bezocht. Wie het terrein aan de Smitsweg 29 betrad werd daarbij verwelkomd door medewerkers van de Proefschuur. Zij deelden natuurlijke versnaperingen, zoals snoeptomaatjes, paprika´s en komkommertjes uit van de boeren en tuinders op Voorne-Putten. In de kramen van de streekmarkt waren deze gezonde snacks te koop.

Sterke Mannen

Even verderop waren op het grote demonstratieterrein van de Fokveedag Hellevoetsluis de Sterke Mannen bezig met het gooien van zakken naar een grote hoogte. De lat ging steeds hoger. ot op het laatst wel 5 meter. Later in de middag gingen ze ook nog lopen met (oude) verzwaarde melkbussen. Wie de grootste afstand aflegde won de taart.

Voor Kinderen

Fokveedag Hellevoetsluis 2018

Voor de kinderen, die tot 12 jaar gratis naar binnen mochten, was er van alles te doen. Een kinderboerderij, springkussen, kalfjes aaien, ponyrijden, zitten op het vliegend tapijt voortgetrokken door trekpaarden en ook nog rijden op de rug van een kameel.

Foodplein

Ook aan de inwendige mens was gedacht. Naast de tent met bar was er een ´foodplein´ met o.a. paling, pizza, ijs, poffertjes, fruit en patat. Het was een aangename dag. De hittegolf was voorbij en bij een temperatuur van rond de 22 graden is het voor mens en dier heel wat aangenamer dan de laatste weken.

61e Fokveedag Hellevoetsluis

Hindernisbaan

Een hindernisbaan voor paarden kent iedereen wel, maar voor konijnen? Ook dat was te zien tijdens de ´Konijn Hop´ van de SunflowersRanch op de Fokveedag. Ook de honden lieten hun kunsten met de frisbees zien. Een deelneemster kwam  met haar hond daarvoor helemaal uit België.

De Prijsuitreiking

Fokveedag Hellevoetsluis 2018

Over de hele dag vonden de keuringen van Vaarzen, de Middenklasse, Superproductieklasse, Bedrijfsgroepen en Oudere Dieren plaats. Als slot van deze dag vond het Defilé en de Prijsuitreiking plaats.

Grana´s Pie werd verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden. Deze dame van tien jaar oud heeft al 92.000 liter melk gegeven.

]Fokveedag 2018 Hellevoetsluis

De winnaressen en hun eigenaren zijn vanaf minuut 14:30 in de video tijdens de prijsuitreiking te zien.

Hieronder nog vele foto’s waarvan een groot deel is gemaakt door Gertjan Zevenbergen voor Fokveedag Hellevoetsluis. Op hun website zijn nog meer foto’s te bekijken. Ook van de voorgaande jaren zijn deze te bewonderen.

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content