Fokveedag Hellevoetsluis

Op zaterdag 12 augustus 2023 was het eindelijk weer eens zover. Op het terrein grenzend aan de Moriaanseweg West en de Smitsweg in Hellevoetsluis werd voor de 36e keer de Fokveedag gehouden. Vorig jaar kon het wegens te hoge temperaturen voor de dieren niet doorgaan en de daaraan voorgaande jaren mocht het niet wegens de corona. De dag begon nat maar al snel brak de zon door. De organisatie telde zo´n 3500 betalende bezoekers voor dit evenement. Voor kinderen tot 12 jaar was dit gratis.

Koeien

Het publiek kon kennismaken met de mooiste koeien van Voorne-Putten en omstreken. De dieren werden grondig schoongemaakt en poseerden voor de jury die de dames zeer kritisch beoordeelden. Vele vielen in de prijzen.

Demonstraties

Op het terrein werden ook diverse demonstraties gehouden door onder andere Endless Dog Fun, Schapenhouderij Westvoorne, oude brommers, landbouwvoertuigen e.d.

Voor de kinderen was er ook veel te doen. Paardrijden bij Stal Flicka, klimmen op een hoge steile wand, springen op de kussens, spelen met een graafmachine en aaien van de kalfjes. Verder waren er diverse kramen met streekproducten en ook voor de inwendige mens was het nodige aanwezig.

We kijken dan ook al uit naar volgend jaar.

Weergaven: 13
Scroll naar boven
Skip to content