69e Lampionnenoptocht Hellevoetsluis

De 69e Lampionnenoptocht in Hellevoetsluis heeft veel geluk gehad met het weer. De meeste evenementen werden tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september overspoeld met ruime hoeveelheden hemelwater. Het zag er dan ook somber uit voor de 69e editie van de EID-lampionnenoptocht. Gelukkig klaarde het weer op en kwam de zon tevoorschijn.

categorieën

Vanaf 18.30 uur konden de deelnemers zich laten inschrijven in een van de volgende categorieën Grote groepen, Kleine groepen, Individueel, Reclame wagens en eigen gemaakte lampionnen.

Fraai

Ook dit jaar was er weer veel werk, tijd en creativiteit gestoken in de verschillende creaties. Caravans, versierde fietsen, trapauto´s, een heel dorp met een molen en een boerderij waren enkele van de vele fraaie ontwerpen.

Smurfen

Zelfs de smurfen waren met een delegatie vertegenwoordigd. Gelukkig maar dat Gargamel dat niet wist! Vanaf 20.00 uur ging de optocht van start. Begeleid door de bekende muziekkorpsen Sempe Cresendo, Voorne-Putten en de Show- en Drumfanfare Duindorp uit Scheveningen.

Aansluiten

Langs de weg stonden vele kinderen met hun ouders klaar om zich bij de stoet aan te sluiten. Onder grote belangstelling liepen en reden zij een route door Hellevoetsluis om weer in het donker bij het startpunt te eindigen.

Prijzen

Daar werden de winnaars van de verschillende groepen bekend gemaakt. Burgemeester Milène Junius reikte de vele prijzen uit.
De organisatie van dit evenement werd weer gedaan door Stichting Riet Ruijlof.

Meedoen kan weer in 2018 tijdens de 70e editie!

Kijk ook eens naar de eerdere edities. Die van 2016 en 2015 zijn ook hier nog terug te zien. Klik op het jaartal voor de pagina’s.

Hieronder meer dan 70 foto’s gemaakt door Jan Maasdam en Peter

Heine.

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content