Aardappel Oogstdag

De zevende Aardappel Oogstdag van Bram Ladage werd op zaterdag 15 september in Numansdorp (Hoekse Waard) gehouden. De eerste bezoekers kwamen al vroeg bij aanvang naar het Aardappelterrein, waar een ruime gratis parkeerterrein was. Dit gratis evenement was met name voor kinderen interessant. Want, zo als de slogan in de flyer luidde ‘Mamma, hoe groeit patat?’

Aardappel Oogstdag 2018

Bewerken

Nou dus in de grond. Ze hoefden ze niet uit de grond te halen. Dat was al gedaan, maar ze moesten nog wel geraapt worden. Bij binnenkomst kregen de Kinderen een papieren zak om zo hun eigen aardappelen uit te zoeken. Daarna wassen met een borstel om de klei er af te halen. Vervolgens gingen deze de schrapmachine in om de schil te verwijderen en daarna het zware werk: friet snijden.

Aardappel Oogstdag 2018

Na het patat-diploma kregen ze een muntje voor een gratis zak patat bij de frietkraan.

Dirk Kuyt

Nog andere spelen waren er. Zoals een wedstrijd aardappel schillen, schieten en hindernislopen.

De ouders, opa’s en oma’s kochten loten. Daarmee doneerde zij aan de Dirk Kuyt Foundation. Novifarm verkocht hun eigen verse aardappelen die erg in de smaak vielen bij de bezoekers, ook deze omzet ging naar de Foundation en dat resulteerde allemaal in een cheque van €2230,- voor de Rotterdamse stichting die zich inzet voor sportevenementen en projecten voor mensen met een beperking.

Recordaantal

Door de samenwerking met Novifarm was het mogelijk om deze dag te organiseren. Door het openstellen van de aardappelvelden in Numansdorp hebben de medewerkers van Bram Ladage hun  verhaal kunnen vertellen van het op ambachtelijke en authentieke wijze bereiden van patat (voor de Vlamingen dus friet). De Aardappel Oogstdag 2018 kende een recordaantal van ruim 3000 bezoekers. Op de Aardappel Oogstdag 2019 is iedereen weer van harte welkom.

Melding krijgen voor nieuwe berichten? Schrijf u met naam en email-adres.


Your Name
Your Email Address

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content