Abseilen met Henk vanaf de Euromast henkseiltab01

Abseilen vanaf de Euromast in Rotterdam. Dat was de droom van de aan een rolstoel gebonden 74 jarige Henk Heijligers uit Brielle. Hij woont daar in verzorgingshuis “de Plantage”.  Verpleegkundige Mariska Kommeren had alles in het werk gezet om de wens van Henk in vervulling te laten gaan. In eerste instantie kreeg ze een afwijzing. Abseilen met een beperking is normaal niet mogelijk. Toch liet ze het er niet bij zitten. Met medewerking van de Wensstichting Oppepper4All  kreeg ze het toch voor elkaar om Henks droom te verwezenlijken. henkseiltab01-a henkseiltab01-b

10 september

Zijn wens is op zaterdagmiddag 10 september 2016 in vervulling gegaan. Met medewerking van de EuromastHeight Specialist,  het Rode Kruis , en vele vrijwilligers had Henk de dag van zijn leven. Henk kan niet praten en kan zijn armen en benen niet bewegen. Maar moedig is hij wel! Vanaf 100 meter hoogte daalde hij in een speciaal gordel langzaam naar beneden. Onder luid gejuich en applaus bereikte Henk, eenmaal beneden, weer zijn rolstoel.

henkseiltab03 henkseiltab05

Geluk

„Ik vond het fantastisch om hem zo gelukkig te zien”, zegt Mariska. “De glimlach achteraf, dan weet je waar je het voor hebt gedaan. Dat je na zoveel afwijzingen het toch voor mekaar krijgt om hem de dag van zijn leven te geven. Hij vraagt nooit iets en dit was iets wat je hem dan zo graag gunt.” Henk heeft genoten van deze dag. Hij communiceert met zijn ogen. „Henk heeft de gehele dag een grote glimlach gehad en ook meerdere malen met tranen in zijn ogen gezeten, gewoon van puur geluk.” Ze heeft samen met Henk een filmpje teruggekeken waarop te zien is hoe hij naar de beneden komt van de Euromast. „We hebben samen met tranen in onze ogen gekeken. Hij geniet er nog steeds van.” aldus Mariska.

Wensstichting

De Wensstichting Oppeper4All helpt met het vervullen van zeer persoonlijke wensen op maat voor chronisch zieken van alle leeftijden. Sinds de oprichting in 2006 heeft zei al 440 wensen laten uitkomen.

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Scroll naar boven
Skip to content