Actie voor behoud Ziekenhuizen

Tweederde van de jongeren tussen de 18 en 29 jaar mijden zorg of stellen zorg uit om kosten te kunnen besparen. Ze gaan massaal niet meer naar de fysiotherapeut en niet meer naar de tandarts. Een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico, met fysiotherapie en mondzorg in het basispakket – het is harder nodig dan ooit.

De afgelopen periode werd weer duidelijk hoe failliet dit zorgsysteem is. De zorg is uit handen gegeven aan de zorgverzekeraars en de zorgverzekeraars breken ondertussen de ziekenhuiszorg af. Door het hele land is de strijd gestart voor het behoud van streekziekenhuizen. Terwijl mensen zorg dichtbij nodig hebben, vinden zorgverzekeraars de streekziekenhuizen niet ‘rendabel’ genoeg.

In Zoetermeer dreigen de afdelingen geboortezorg en de spoedzorg te verdwijnen. En ook het Gelre ziekenhuis in Zutphen wordt slachtoffer van dit systeem. De verloskunde is gesloten, cardiologie en andere zorg volgt. Zorgverleners zijn samen met bewoners in actie voor behoud van hun ziekenhuis en tegen het besluit van de zorgverzekeraar om de zorg uit te kleden. Het Nationaal Zorgfonds steunt hun strijd van harte.

We weten dat verschillende Tweede Kamerleden en de Provinciale Staten van Gelderland zich tegen de afbraak van het Gelre ziekenhuis en andere ziekenhuiszorg hebben uitgesproken en zich verzetten tegen bijvoorbeeld het besluit van Zilveren Kruis Achmea om het Gelre ziekenhuis uit te kleden. We roepen de andere partijen op om dit ook te doen, en zich uit te spreken vóór een Nationaal Zorgfonds.

Wil je de actievoerders uit Zutphen en Zoetermeer meehelpen voor het behoud van hun ziekenhuis?

Op 12 juni is er een actie bij het hoofdkantoor van Zilveren Kruis Achmea. De actievoerders komen daar, samen met de SP in actie om de zorgverzekeraar op te roepen de afbraak te stoppen. Verzamelen om 14.00 uur bij de vooringang van het treinstation op Leiden Centraal.

Samen laten we zien dat het anders kan, en dat het tijd is voor een Nationaal Zorgfonds.

De actie ‘Nationaal ZorgFonds’ is een initiatief van de SP en een brede maatschappelijke coalitie van mensen en organisaties die zich uitspreken voor een beter zorgstelsel. U ontvangt deze mail omdat u het Nationaal ZorgFonds steunt, voor meer informatie over de verwerking van gegevens kunt u kijken op nationaalzorgfonds.nl/privacy.

Je kunt ons mailen op: info@nationaalzorgfonds.nl
Je kunt zelf je gegevens aanpassen of je uitschrijven van deze mailinglijst

Weergaven: 2
Scroll naar boven
Skip to content