Beleef SPIJKENISSE Medisch Centrum

Beleef het Spijkenisse Medisch Centrum. Dat kon op de open dag op zaterdag 16 maart 2019. Van 10:00 tot 15:00 uur konden de bezoekers 32 activiteiten bezoeken en aan vele ook zelf deelnemen.

Spijkenisse Medisch Centrum

Het personeel was zeer enthousiast met het geven van uitleg en het demonstreren van de werkzaamheden die in het SMC worden verricht. Men kon er de operatiekamers bezoeken, waarbij kinderen zelf operatiehandelingen konden uitvoeren. Daarna kregen ze nog een operatiemuts en mondkap mee.

Poppendokter

De poppendokter en haar assistenten kregen tientallen ‘patiënten’ te verwerken. Vele meters verband gingen er doorheen. Gelukkig hielpen de kinderen mee en zij kregen dan ook een diploma mee.

In het Gips

Bij de Gipskamer stond een lange rij kinderen te wachten. Ook daar ging heel wat materiaal er door heen om de vele onderarmen in het gips te zetten. Gelukkig was dit geen beletsel om van een portie poffertjes te genieten. Met wat te drinken natuurlijk. Zowel beneden als op de eerste etage was er gratis koffie, thee, frisdrank en koekjes.

Open Dag Spijkenisse Medisch Centrum

Meten

Ook was het mogelijk om de bloeddruk te laten controleren, de bloedsuiker te  laten meten en een geheugentest te ondergaan.

Foto

Naast de vele zelf gemaakte foto’s kom men ook zien hoe er beelden worden gemaakt van het inwendige. Op de radiologie afdeling werd uitleg gegeven over het maken van een borstfoto, een CT-scan en een kleine puzzeltocht over ‘waar is de opname van welk gedeelte van het lichaam’.

De binnenkant van maag en darmen kan ook met een scopie worden bekeken. Voor de demonstratie was dat een paprika.

Verder

Verder natuurlijk voorlichting over voeding, oefentherapie, opleidingen, kleding, hygiëne, huid, beweging enzovoort.

Een schitterende beleving wat dankzij gemotiveerd en enthousiast personeel met veel deskundigheid, deze druk bezochte open dag tot een succes maakte.

Open Dag - Spijkenisse Medisch Centrum

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content