Brielse Maskerade 2016

brielsemaskerade2016_afval13De Brielse Maskerade was dit jaar weer druk bezocht. De organisatie van deze editie lag weer in handen van de Stichting Kunst en Cultuur Brielle.    Deze traditie staat sinds begin 2016 op de lijst voor  Immaterieel Erfgoed van de UNESCO.
De bezoekers konden genieten van de GRATIS strooigoed, glühwein en warme chocolademelk. Ze zagen 10 officiële en 2 illegale (zonder deelname nummer) door de oude binnenstad  rondlopen. Natuurlijk met veel kabaal, want dat hoort zo. Enkele deelnemers namen de oproep uit Spanje van Rens van Adrighem aan en zorgden voor het nodige kabaal. Van Adrighem heeft de geschiedenis van het evenement uitvoerig op zijn website beschreven.

Afval

brielsemaskerade2016_afval12Ook de ‘alternatieve reinigingsdienst’ klepperde er met hun vuilcontainers flink op los. Het plan van de gemeente om het afval te scheiden in vier aparte containers valt niet bij iedereen in goede aarde, ùhm ….. … GFT-bak.

Toerist

Een trein vol toeristen reed rondjes, want ze hadden sinds de sluiting van de VVV, geen idee waar ze heen moesten. Het verdwijnen van de winkels uit de binnenstad kreeg de nodige aandacht.

Eervolle Vermelding

brielsemaskerade2016_despookjes04Van ‘De Spookjes’ en de ‘Brielse Winkelstad’. De ze laatste, hoofdzakelijk ‘voortbewogen’ door bejaarden, kreeg samen met  ‘De Langestraat wordt Langegracht’ een eervolle vermelding.

brielsemaskerade2016_ouderen02

Fons Löbkerprijs

De hoofdprijs ging naar de groep “Smijten met Geld’. Bang voor de ‘opslokking’ door Hellevoetsluis waren leuzen te lezen als: “Straks is het geld pleitte, laten we er nu maar mee smijten”, “Hellevoetsluis aast op ons geld, nu jagen we het er doorheen.”

brielsemaskerade2016_samengaan03Zij ontvingen uit handen van Sinterklaas de Fons Löbkerprijs. Dit was de derde keer dat zij het gouden masker wonnen en hebben nu een grotere prijzenkast nodig. De Sint zei: “Dat betaald Hellevoetsluis wel!”.

brielsemaskerade2016_prijs06

2017

Burgemeester Gregor Rensen en Joke van Vijven bedankte de teams voor hun inzet en goede uitvoering. Volgend jaar is er weer een Maskerade en het liefst met nog veel meer deelnemers.

brielsemaskerade2016_prijs09

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content