Daarom ben ik er niet bij!

Ik ben er niet bij omdat ik al jaren last heb van een chronische ziekte genaamd: Colitus-Ulcerosa. Voor meer informatie verwijs ik naar de Maag-Lever-Darm Stichting https://www.mlds.nl/chronische-ziekten/colitis-ulcerosa/ en https://www.thuisarts.nl/colitis-ulcerosa/ik-heb-colitis-ulcerosa Nu is het zo dat ik de afgelopen jaren daar nagenoeg geen last van had. De vorig jaar in september 2021 colonscopie was ook niets te zien en ik had de 3 maal daagse medicatie van 500 mg Mesalazine al teruggebracht naar 2 maal . Dacht zelf dat ik er vanaf was. Helaas halverwege april, wel na een zware verkoudheid, speelde dit weer op. Het ontlasting- en bloedonderzoek gaf dit ook aan. Vanaf zondag 17 april werd het langzamerhand steeds erger. Reden om mij op 21 april af te melden voor de Pensioen-demonstratie op 21 april. Tijdens het overleg met de MDL-arts op 25 april is besloten om de medicatie te verhogen naar 3x 1000 mg mesalazine en elke avond een klysma (zie afb) met Budenofalk toe te dienen.

Dit zou na twee weken de boel weer rustig moeten maken. Normaal zou ik op Koningsdag de nodige foto´s en video´s rond Nissewaard hebben gemaakt, maar dat ging dus absoluut niet.
Tot nu toe (2 mei 2022) merk ik nog geen verbetering. Ben met twee rollen per dag wel grootverbruiker toiletpapier. Ik heb jaren geleden ook wel eens zo´n aanval gehad, maar die was toch minder erg. Dit is het hevigste wat ik ooit heb gehad en ik hoop dat er wel snel verbetering in de situatie komt.
Wordt vervolgd.

Alles behalve fraai, maar zo ziet mijn toiletbezoek eruit:

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content