Dag van het Park “Natuurlijk Waterland!”

De Dag van het Park met als thema “Natuurlijk Waterland!” werd op de eerste zondag van juli 2018 gehouden in Park Waterland  aan de Zuidrand in Spijkenisse. De uitstekende organisatie was in handen van de Bewonersgroep Waterland.

Dag van het park

Zon

Op deze zonnige dag  kon men de zon van ´dichtbij´ bekijken bij  sterrenwacht Tweelingen. Op het Astropleintje voor de sterrenwacht werden verschillende kijkers neer gezet. Zo stonden er 5 Lunt telescopen, een PST (Personal Solar Telescoop) en een witlicht telescoop.

Sterrenwacht Tweelingen

Eén telescoop was voorzien van een camera zodat alles op een beeldscherm nog beter te zien was. De naar schatting 150 tot 200 bezoekers,  konden zich op deze manier vergapen aan onze eigen ster.

Sterrenwacht Tweelingen

Activiteiten

Deze middag zat vol met activiteiten. Zo kon men ook de Kindermoestuin bezoeken, of een demonstratie Kettingzagen van de gemeente Nissewaard bijwonen. Ook was er een leuke demonstratieshow met flyball en hoopers door de honden van de Kynologen vereniging Voorne-Putten e.o. Paardrijden kon met de pony´s van Manage Ruiterhoek, insectenhotels maken met Leotine´s Knutselzolder.  Kruidenboter maken en broodjes bakken met Moe en Fit  en Millieuhuis en mooie bloemstukjes maken bij vrijwilligers van Groei en Bloei.

Verder nog een workshop Vissen,  honing proeven bij de imker, suikerspin en patatje eten. En ……….. sprinkhanen eten, gedompeld in chocolade!

Roofvogelshow

De Valk Roofvogels

En als afsluiting van de Dag van het Park, voordat de schoolvakanties beginnen, een geweldige Roofvogelshow.  Kinderen en volwassenen mochten actief mee doen door De Valk Roofvogels uitgevoerde demonstratie.

Na de Modderhelden was dit voorlopig de laatste activiteit in Park Waterland, die mogelijk werd gemaakt door sponsoring van  Jumbo Vlinderveen, Verhage Vlinderveen, Evides, Gemeente Nissewaard en Opmeer Verhuurservice.

Benieuwd wat er na de zomervakantie komt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi,

Leuk dat u mijn website bezoekt! Welcome to my site!

Social Media

Contact
Scroll naar top Skip to content