Dansfeest op het Theaterplein

dansspijk02Een Dansfeest op het Theaterplein in Spijkenisse. In het Winkelhart  van Spijkenisse weten de winkeliers de bezoekers elke keer weer te trakteren op een bijzonder evenement. Na onder andere het Car Tuning Event, Shop en Blues en De Jaarmarkt stond de laatste zondag van september (25e) dit keer in teken van de Dans. Een Dansfeest voor jong en oud op het Theaterplein bij ‘de Stoep’.

Video opmerking

De twee video’s worden gehost door Dailymotion. Bij de start en op ongeveer de helft, wordt deze onderbroken door reclame. Duurt hooguit 30 seconden. Dit maakt GEEN deel uit van de opnamen, maar komt dus van Dailymotion.

Dansfeest op het Theaterplein Spijkenisse Deel 1 door peter_heine

Dansfeest op het Theaterplein Spijkenisse Deel 2 door peter_heine

Dansvormen

Daar was een grote dansvloer gebouwd. Hierop en ook daarnaast werden diverse demonstraties gegeven. Bijna alle dansvormen kwamen aan bod. De ‘Countdown startte als eerste voor het theater en verspreide zich door het hele winkelcentrum. Dansschool Norbert van Wijk was er met Saskia en Jeroen, die naast de stijl- en ballroomdansen ook een rock & roll demonstratie gaven. Dat dansen in een rolstoel wel degelijk mogelijk is lieten de Dansende Rollers zien.dansspijk14

Kilo’s verliezen?

Dat in Line Dance voor alle leeftijden is werd getoond door Time 2 Line Dance  met de City Dancers uit Puttesteijn. “Op een leuke manier kilo’s verliezen.” staat  te lezen op de website van Virginia Dance Workout. Het publiek deed mee met de Zuid-Amerikaanse Zumbaladies. Eventueel gewichtsverlies kon bij de nabij gelegen horeca worden aangevuld.

Acrobatisch

Balletschool Arabesque http://www.balletschoolarabesque.nl/ liet o.a. Zien hoe Modern Ballet er uit ziet. Flexibel, elastisch, acrobatisch en snel dat kan je zeggen van de danseres en danseressen en kids van Skyline Studio’s  en  Dansstudio Kimberly Pikeur . Hiphop, G-Urban Dance, Jazz, klassiek, Streetdance, Breakdance; Alles lieten zij tijdens dit festijn zien.

Tussendoor

In de pauze speelde de 4 mans band “Bourbon Avenue“. Zij brachten zowel oude songs (Beatles, Stones, Fleetwood Mac) als eigen nummers ten gehore. De muziek voor de dans en balletgroepen werd verzorgd door Drive-in-Show Starflash en de presentatie was in handen van Kim van de Kant.

Bewaren

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content