De Brielse Maskerade editie 2018

De Brielse Maskerade had voor de 2018-editie gekozen voor een andere opzet. De deelnemers moesten dit keer op vaste plekken gaan staan, waarna het publiek een rondje moest lopen om alle creaties te zien en te horen. Het overgrote deel van het publiek bleef toch op en rond de regenachtige Markt. Daar werden immers de oliebollen en de chocomel verstrekt!

Brielse Maskerade 2018

Sinterklaas deelde de prijzen uit. De badmintonvereniging die niet meer in de Dukdalf kan spelen kreeg, via de ‘shuttle’ als aanmoedigingsprijs een hand van de Goedheiligman.

Ook het doortrekken van de Metro kreeg de nodige aandacht. Geen Metro! stond er op het protestbord te lezen. Uniek was dat de stem van de RET, door Carolina Mout, te horen was met: ‘Dit is de Halte Brielle. U kunt hier overstappen ….”

De roze beelden op het eiland van De Brielsche Aap was voor meerdere ‘Klaassielopers’ reden voor protest.

 Brielse Maskerade 2018

Het apenorkest in de Bimbobox in de Vischstraat trok de meeste aandacht. Met het inwerpen van een munt in de gleuf begonnen de ‘muziekapen’ het nummer Music!, Music!, Music!’ te spelen, om er na een korte tijd plotseling er weer mee te stoppen. Precies zoals deze muziekdozen vroeger bij de warenhuizen stonden. “De jury kon er dan ook niet omheen”, aldus Sinterklaas, om de groep “Kanonnen en Schavuiten’ de Fons Löbker-prijs toe te kennen”.

Voor de deelnemers was er nog een ‘afterparty’ en verder ging iedereen huiswaarts voor Pakjesavond.

 

1 reactie op “De Brielse Maskerade 2018”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo!

Leuk dat u mijn website bezoekt!Welcome to my site!

Contact Form - Contact formulier

or reach me via these social channels - Of via Facebook/Twitter

Contact
Scroll naar top Skip to content