De Brielse Maskerade in 2022

Op maandagavond 5 december was het weer tijd voor de oeroude traditie in Brielle namelijk “De Maskerade”. Op pakjesavond kunnen Briellenaren van19 tot 20 uur lol maken of eventuele frustraties en of kritiek uiten, betreffende alles wat er in het afgelopen jaar gepasseerd is, zonder aanzien des persoons. Deelname is gratis en men kon zich in de Sint-Catharijnekerk laten inschrijven om in aanmerking te komen voor de Fons Löbkerprijs. De Brielse fanfare, Libertatis Primitiae was er ook weer bij en de bottelierskar deelde glühwein en warme chocolademelk uit.

Klaassielopers

De gemaskerde deelnemers worden Klaassielopers genoemd en deze konden rekenen op een grote publieke belangstelling. De burgemeester van Hellevoetsluis en Westvoorne waren ook uitgenodigd maar vreemd genoeg waren de burgemeester en wethouders van de gemeente Brielle nergens te vinden. Later bleek waarom.

De Fons Löbkerprijs

Voorafgegaan door de fanfare en het Capirusso-masker liepen de gemaskerde deelnemers een rondje om de Markt en nabijgelegen straten om om 8 uur bij het stadhuis het juryrappoort te horen van Sinterklaas.

De Brielse Maskerade editie 2022

De groep “De Partizanen” werd als winnaar uitgeroepen. Deze bleek echter te bestaan uit het college van B&W van Brielle. Volgens burgemeester Rensen was het de bedoeling dat ze buiten mededinging meededen. Niettemin zal er een mooie plaats voor de Fons Löbkerprijs worden gezocht.

Weergaven: 20
Scroll naar boven
Skip to content