De Brielse Maskerade 2017

De 2017 editie van de Brielse Maskerade had grote publieke belangstelling. Pakjesavond op 5 december begint in Brielle op een leuke ludieke manier. Vele Briellenaren worden dan Klaasielopers. Met veel kabaal, verkleed en gemaskerd lopen zij door de oude binnenstad. Ook deze keer was er weer gratis glühwein en chocolademelk, verzorgd door Dansschool De Werker. De oliebolletjes van de Oliebollenkraam op de Markt werden door de Zwarte Pieten uitgedeeld.

Erfgoed

De Brielse maskerade staat vermeld op de “Wereld Unescolijst van Immaterieel Erfgoed” en wordt georganiseerd door de “Stichting Kunst en Cultuur Brielle”. Deze avond liepen en reden weer vele politiek en maatschappijkritische deelnemers door de straten en langs burgemeester en wethouders rond.

Route Brielse Maskerade 2017

Voor het eerst werd deze avond de muziek verzorgd door Llibertatis Primitiae. Zij speelden de bekende Sint Nicolaas liedjes terwijl de deelnemers hun rondje liepen. Daarbij liepen ze ook langs de burgemeester en wethouders die, samen met Sinterklaas, op het bordes van het stadhuis aan de Markt stonden. Brielse Maskerade 2017

Fons Löbkerprijs

De jury, voorgezeten door Sinterklaas, vond dat de groep ´Kanonnen en Schavuiten´ met de mobiele horeca de Fons Löbkerprijs verdienden. Brielse Maskerade 2017

Burgemeester Gregor Rensen overhandigde hen het gouden masker. Eervolle vermeldingen waren er voor de Engelse politieagent´ en ´Brielse horeca, een uur langer. Vandalen hebben er schijt aan´.
Na afloop was er voor deelnemers en toeschouwers nog een ´Bal Masqué´ in Dansschool De Werker. Dansen was niet verplicht en het eerste drankje was gratis!

 

Kijk ook eens naar de vorige edities van 2016 en 2015 van de Brielse Maskerade.

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content