De Emigratiebeurs 2019

Veel belangstelling trok de Emigratiebeurs editie 2019 in de Expo Houten (Utrecht). Duizenden bezoekers lieten zich informeren bij de 200 exposanten.

Gratis

Zelf had ik een gratis kaart gekregen die anders via internet toch nog €12,50 koste. Gezien de drukte al op de eerste dag zijn er dus vele Nederlanders die hun toekomst over de grens willen zoeken. Aan informatie geen gebrek. Werkelijk over alle facetten van emigreren kon men zich laten informeren. En met meer dan een miljoen vacatures in het buitenland zijn er kansen genoeg.

Emigratiebeurs 2019 - School in NL

Scandinavië

Internationale verhuizers, makelaars, vertegenwoordigers uit vele landen, presentaties, contact centers, het UWV enzovoort. Allen stonden klaar om de vele vragen te beantwoorden. Behalve de Verenigde Staten van America (USA). Zij konden wegens het begrotingsconflict niet aanwezig zijn.

 

Op de emigratiebeurs fungeerde Scandinavië als gastland. Zij waren dan ook ruim vertegenwoordigd. Inclusief Lego en Zweedse balletjes. Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken probeerden op de Emigratiebeurs zoveel mogelijk mensen warm te maken voor een overstap naar hun land. Want in die landen neemt de vergrijzing snel toe en de meeste gebieden zijn erg dun bevolkt.

Wie dat wil kan binnen een half jaar al met het hele gezin naar Zweden emigreren. Emigration Express to Sweden regelen een baan, een woning en school. Niet alleen ict’ers, medici, en ingenieurs, maar ook vrachtwagenchauffeurs en voor mensen in de hotelsector zijn er vacatures.

Zang

Wie zijn Frans wilde ophalen kon ook nog even meezingen. Zelf dacht ik om na mijn pensioen te verhuizen naar Curaçao. Helaas worden zij wel ‘overspoeld’ met vluchtelingen uit Venezuela. Dus of dat dan een een goede keus is??? Goeree (zonder Overflakkee) was ook op de beurs. Dichtbij emigratie dus ….. Voor wie een rustige(r) omgeving zoekt en toch dichtbij het Rijnmondgebied wil zijn, is dit misschien een oplossing.

Wordt vervolg ……..

Emigratiebeurs

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content