Sinterklaas had de laatste intocht in 2019

 

Op 30 november 2019 had Sinterklaas zijn laatste intocht op Voorne-Putten. Sat was is het dorp Hekelingen. Wel bekend van de video uit 2017, welke al meer dan 1,3 miljoen keer bekeken is. Dit jaar geen politie. Ook geen Brandweer of andere opvallende aankomst. Nee Sinterklaas en de Hoofdpiet kwamen met een koets.

Herkingen

Ging natuurlijk niet helemaal goed. Want eerst waren ze in Herkingen aangekomen. De Hoofdpiet had de kaart verkeerd gelezen. Aanvankelijk leek het ook in Hekelingen rustig, op enkele Zwarte Pieten na. Die vroegen zich af, of ze wel op het goede adres waren? Maar gelukkig kwamen er al kinderen aan. De Pieten konden strooigoed uitdelen en met muziek van de Dweilband “De Spuigasten” zongen de kinderen samen met ‘Oma Blok’ Sinterklaasliedjes.
En zie daar ….. Sint Nicolaas is eindelijk aangekomen. Ook wethouder Léon Soeterboek van de gemeente Nissewaard was gekomen om de Sint welkom te heten. Na het gezamenlijk zingen van enkele bekende Sinterklaasliedjes liepen ze naar het Dorpshuis voor het feest.

Geen foto’s dit keer, omdat ik een cinemacamera heb gebruikt. Daar zijn geen foro’s mee te maken.
Organisatie: Dorpsvereniging Hekelingen.

 

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content