De Nieuwe Stripdagen

HaagseHarryStnbld

De Nieuwe Stripdagen in de Broodfabriek in Rijswijk op 27 en 28 februari 2016 waren een groot succes. De door het Stripschap georganiseerde evenement trok vele liefhebbers. Klein puntje van kritiek: Geef voortaan wel de 2e parkeergarage beter aan. Bezoekers die hier voor het eerst komen zoeken zich een bult naar een toegankelijke parkeerplek. Er zijn weliswaar vele garages in de buurt, maar die zijn alleen toegankelijk voor de bedrijven en instanties die alleen met een pas toegankelijk zijn of zoals meestal in het weekend, gesloten zijn.

Jong en Oud

Neem niet weg dat het een evenement met vele gevarieerde activiteiten voor jong en oud is geworden. Het voert te ver om dat hier allemaal op te noemen. Kijk daarom gerust nog eens op de website van De Stripdagen.

BannerrStripdagen

Strippodium

Bijzonder was het strippodium. Vele stripmakers werden geïnterviewd over hun werk, levensloop en beweegredenen. Dit leverde een verfrissende kijk op van de makers die de lezers meestal slechts kennen van hun creaties.

Grote Zaal

n de grote zaal was op zaterdag o.a. Een lezing over de geschiedenis van het Belgische beeldverhaal: ´België Gestript´ door Geert de Weyer. Het is heden ten dage nauwelijks voor te stellen hoe preuts men vroeger was. Vrouwen die geen borsten mochten hebben, striphelden die zeer vroom waren. Met verbazing werd dit aangehoord en is te lezen in het naslagwerk ´België Gestript´. Kijk en luister naar de video!

Op zondag gaf Jaap Toorenaar een kijkje in de verborgen grapjes en elementen die in het laatste album van ´Asterix en de Papyrus van Caesar´staan.

Stripbattle

Naast een stripquiz op het zaalpodium werd daar ook, voor de eerste keer, een ´StripBattle´ gehouden. Een wedstrijd tussen de striptekenaars uit België en Nederland.

Strip19

Voor Vlaanderen bestond het team uit: Serge Baeken, Wauter Mannaert, Dirk D´Auwe en Nix. Dit onder leiding van Geert Briers. Het Hollandse team onder aanvoering van Rob van Bavel werd gevormd door: Gerben Valkema, Romano Molenaar, Dick Heins en Aimée de Jongh. De meest vreemde opdrachten kregen zij te verwerken. Met één hand op de rug, met je rug naar het tekenbord en zelfs geblinddoekt moesten ze tekenen. Het publiek bepaalde door de duur van hun applaus wie de meeste punten kreeg. Uiteindelijk werd Nederland winnaar van de trofee. Voorwaarde was wel dat ze de wisselprijs aan de verliezer zouden geven. De Belgen gingen dus met de ´Tang op een Varken´ naar huis, maar in november is er een returnwedstrijd op de Antwerpse Boekenbeurs.

Bewaren

Weergaven: 0

1 gedachte over “De Nieuwe Stripdagen”

  1. I аm extremely impressed tоgether ᴡith үoսr writing talents аs wеll aѕ with the layout οn yⲟur
    blog. Is thіs a paid theme ᧐r Ԁid yoᥙ modify it yourself?
    Eitheг way keеp up thee excellent quality writing, it iss uncommon tο looк a nice blog
    lіke this one today..

    Also visit my web site; this page

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Skip to content