De Paardenmarkt van Heenvliet

De paardenmarkt van Heenvliet kent op 2e Pinksterdag de meeste bezoekers. op 5 juni 2017 kwamen de handelaren uit alle windstreken met hun paarden, pony’s, minipaardjes en ezels naar de Paardenmarkt in Heenvliet. De eersten arriveren al om 06.00 uur en worden eerst gekeurd en gecontroleerd door de marktmeester en zijn assistenten. Bij twijfel wordt de aanwezige dierenarts om advies gevraagd.

Paardenmarkt en Handel

Daarna worden de dieren gemerkt met een speciale gekleurde stift zodat ze herkenbaar zijn voor de administratie en afhandeling van de aanvoerpremie.
De traditionele paardenhandel met het ‘handjeklap’ begint om 07.00 uur tot 14.00 uur. 

Schaduw

De dieren staan in de schaduw van de kastanjebomen en krijgen water en voer. Het bezichtigen van de dieren is uitermate populair bij kinderen. Vooral bij meisjes. Vanaf 12.00 uur gaan de nieuwe en oude eigenaren met hun paarden weer naar huis.

Jaarmarkt en Kermis

Om 14.00 uur is de Markt weer leeg. De kermis gaat gewoon tot 20.00 uur door en ook de jaarmarkt met weer bijzondere artikelen en producten is tot 17.00 uur in het hele dorp aanwezig. Evenals live muziek in de grote en kleine tent.
Heenvliet is daarna weer gewoon voor het verkeer te bereiken.

Weer

Voor de grote aantallen bezoekers met een auto was er bij Bernisse Oost een parkeerterrein ingericht. Kosten € 3,-  inclusief de shuttledienst van en naar Heenvliet.
Het was wederom een geslaagd evenement en zelfs de weergoden waren gunstig gestemd. Daarna begon het te regenen en te waaien. 

Zie ook de vorige berichten met de opening en de standwerkers.

 

Scroll naar boven
Skip to content