Vestingdagen 2019

De Vestingdagen in Hellevoetsluis startte op vrijdagavond met de traditionele Roadrun. De toertocht door Hellevoetsluis met oude deelnemende (stoom)machines, auto’s en tractoren waarna de burgemeester de opening doet.

De Vestingdagen in Hellevoetsluis op zaterdag

Ook vele toeristen  uit o.a. Engeland, België, Duitsland en Polen weten inmiddels de weg naar de Vesting te vinden. Toch was de zaterdag niet aangenaam. Motregen en een harde wind waren mede oorzaak dat het minder druk was dan de voorgaande jaren. Zo kon de vlootschouw met de platbodems niet doorgaan.  Omdat het te hard waaide konden ze niet uitvaren. Het vuurwerk rond middernacht kon nog wel doorgaan.

 

Zondag 18 augustus

Zondag werd het weer beter en kwam zelfs de zon nog tevoorschijn. Het was dan ook drukker dan de zaterdag. Op de braderie was het langzaam schuifelen en kijken. Ook de autoshow trok veel belangstelling. Dat gold ook voor de Dromoscopen, een soort futuristische kijkdoos met diverse ‘super vette’ bouwsels, die op dezelfde kade stonden.

Verder waren alle bekende onderdelen aanwezig en te bezichtigen. Historische voertuigen, modelbouw verenigingen, shantykoor, Tako Drummers, kermis, demonstraties, stoommachines, schepen enzovoort, enzovoort. Wie het allemaal precies wil weten, kan daarvoor terecht op de website van de Vestingdagen.

Nieuw was het Veiligheidsplein bij de vuurtoren. Daar werden demonstraties en uitleg gegeven door Brandweer, Politie, Douane en de Reddingsbrigade.

Dank

Het bestuur van de Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis bedankte alle vrijwilligers, de verkeersregelaars, EHBO, politie, brandweer, ambulance, sponsors en gemeente voor hun bijdrage.

Met 80.000 bezoekers is het een geweldig evenement geweest. Graag tot ziens bij de volgende editie.

 

 

 

Scroll naar boven
Skip to content