De Watergeuzen

geuzenlied

De Watergeuzen – WIJ ZIJN DE WATERGEUZEN

“Wij zijn De Watergeuzen” is een nieuw Briels Geuzenlied voor de inwoners van Brielle gemaakt door Briellenaren. De release van het lied vond plaats op zaterdagavond 11 maart in het café “Het Kont Van Het Paard”. Daar werd het eerste exemplaar van de cd aan de Poorteres van het jaar 2016 van Brielle, Heleen Wemerman overhandigd.

De tekst van het nieuwe Geuzenlied is geschreven door  Jeroen Hooft en de muziek is van Edward de Waard en  Michel Burgwal. Na de overhandiging werden wat afdrukken verspreid met de tekst zodat alle aanwezigen konden meezingen. Het is een feestelijk lied met een vrolijke melodie en de vele gasten inclusief ‘de Spanjaarden’ zongen dan ook uit volle borst mee.

CD en Download

De Brielse Watergeuzen presenteerden twee maal ‘live’ hun lied voordat ze overgingen tot ‘het smeren van de kelen’. De cd is in beperkte oplage te koop voor € 5,-  en ook te downloaden op Spotify, iTunes, Google Play store, Amazon en natuurlijk ook te zien en te horen op YouTube.

Medewerking

Het is de bedoeling dat in elk café, kroeg en andere gelegenheden in Brielle en omgeving het lied te horen zal zijn. Aan het lied gezien door de ogen van de Briellenaren werkten verder mee:  de Geuzen: André Beukelman , Mark van der Want, René Keuning, Ralph den Ouden, Jeroen Hooft en Edward de Waard.  Met speciale dank aan: Michel Burgwal en Kees Rehorst, de 1 april vereniging Brielle , Het Kont Van Het Paard en Mixed en Masterd by Micron Audio Spijkenisse .

Geuzenlied

Bewaren

Bewaren

Wij Zijn De Watergeuzen (live) Release van het Brielse Geuzenlied
Weergaven: 4
Scroll naar boven
Skip to content