Dodenherdenking in Zuidland 2019

4 mei

Overal in Nederland werd op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Ook in Zuidland was er een Dodenherdenking bij het monument aan de Kerkstraat.

De Kleine Trompetter/Wilhelmina

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei koos dit jaar als thema voor de herdenking ‘In vrijheid kiezen’. Het thema beperkt zich niet tot kiesrecht alleen. In Nederland genieten we een bijna onbeperkte vrijheid om te doen en laten wat we willen, en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Muziekvereniging De Kleine Trompetter / Wilhelmina en de Scouting Bernisse en de scholen in Zuidland verleenden hun medewerking. Voorafgaand aan de plechtigheid bij het monument vond een stille tocht plaats.

Kranslegging

Na het blazen van de Taptoe, werd om 20:00 uur twee minuten stilte in acht genomen, gevolgd door het spelen en zingen van het Wilhelmus. Wethouder Wouter Struijk legde namens de gemeente Nissewaard een krans evenals de vertegenwoordigers van het comité 40-45 Zuidland. Gevolgd door bloemen van alle maatschappelijke organisaties uit Zuidland.

Dodenherdenking Zuidland 4 mei 2019

 

 

 

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content