Dordt in Stoom

DordtInStoom01

Dordt in Stoom begon op vrijdagavond 27 mei met een vlootschouw op de Oude Maas voor Groothoofd en Merwekade. Duizenden bezoekers keken vanaf de oevers naar de bonte verzameling met daarbij eeuwenoude schepen. Het 3 daagse evenement wordt om de 2 jaar gehouden.

Sponsors

Met dank aan vele sponsors en vrijwilligers kan het publiek genieten van een kermisachtige familiale sfeer. De Oud-Hollandse stad stond vol met stoommachines, stoomboten, walsen, zaagmachines, brandspuiten, zang van 15 Shantykoren, modelbouw, oude bussen, antieke voertuigen en natuurlijk was ook de horeca aanwezig voor de hapjes en drankjes. Niet alleen de bezoekers komen uit alle windstreken, ook vele deelnemers komen uit het buitenland. Zoals het Verenigd Koninkrijk (GB) en Duitsland (GE).

Stoomrondje

Speciale gratis parkeerplaatsen waren ingericht vanwaar de eveneens gratis shuttlebussen naar het centrum reden. Voor toegang tot de diverse evenementen kon men een een alles-in-een kaart aanschaffen voor €16,- Handig want je hoeft dan niet in de rij te staan en als je alles wil bezichtigen, wat vrijwel onmogelijk is, ben je voordeliger uit. Daarbij is ook de rit met de stoomtrein van Dordrecht Centraal Station naar de Baanhoekweg bij de Surfclub (v.v.) in het ‘Stoomrondje’ inbegrepen.

 DordtInStoom03
Stoomstichting

Zes zitrijtuigen en een restauratierijtuig werden door de twee stoomlocomotieven voortbewogen. De 65 018 is met bouwjaar 1956 de jongste. De 01 1075 dateer uit 1940. Dit type verzorgde de sneldiensten over lange afstanden en heeft een maximum snelheid van 140 kilometer per uur. Beide locs zijn van de 40 jarige Rotterdamse Stoomstichtring Nederland en worden door vrijwilligers in hun vrije tijd onderhouden.

DordtInStoom04

Info

Meer informatie van en over het evenement is ook in het Duits en Engels te vinden op de website van Dordt in Stoom. Daar zijn ook de links naar honderden andere filmpjes en foto’s te vinden.

Bewaren

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content