Duckrace in Spijkenisse

Op zaterdagmiddag 15 juni 2019 was het zover. In het centrum van Spijkenisse vond daar de Kiwanis Duckrace plaats.

Kiwanis Duckrace 2019

De Duckrace ging in twee delen. De eerste race ging tussen de grote (bad)eenden (€ 100,-) van de sponsers en de tweede race was met 2500 kleine badeendjes. Particulieren konden voor € 5,25 een badeendje kopen, waarvan € 5,- euro naar de Stichting City Kids gaat, dat in Spijkenisse de Rein Lander Hoeve gaat (ver)bouwen, tot een een medisch kinderdagverblijf. Voor dit goede doel organiseerde Kiwanis Club Spijkenisse op 15 juni een tweetal events. ‘S avonds een Running Dinner in het Centrum van Spijkenisse en In de middag vond aan de Oostkade de Duckrace plaats.

De Duckrace

Burgemeester Foort van Oosten gaf het startsein voor de beide races. De Jeugdbrandweer van Spijkenisse spoot de eendjes naar de finish

.route Duckrace Spijkenisse

Grappig was wel dat de grote eend van Kiwanis als eerste aankwam.

 

De volledige uitslag is te vinden op de website www.kiwanisduckrace.nl

Kiwanis Badeend

Kiwanis Duckrace Spijkenisse

Opbrengst

Een groot bedrag heeft heeft de lokale afdeling Kiwanis voor de Rein Lander Hoeve opgehaald.

€ 23.625 

Opbrengst Duckrace Spijkenisse

Achtergrond informatie

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is “serving the childeren of the world”. Op vele manieren dragen vrijwilligers bij aan het welzijn en ontwikkeling van kinderen. In Nederland werd de eerste Kiwanis serviceclub opgericht in Amsterdam in 1965 en momenteel telt Kiwanis Nederland bijna 2.000 leden in 106 clubs in 12 regio’s.
Op basis van respect en onderlinge vriendschap, zetten mannen en vrouwen zich in om lokaal of wereldwijd een helpende hand te bieden. “Geen woorden maar daden” is een van de karaktereigenschappen van leden van Kiwanis Club.

CityKids

is een Medische Kindzorg Instelling die dagelijks intensieve (verpleegkundige ) zorg en behandeling biedt in een kindgerichte omgeving binnen het verpleegkundig kinderdagverblijf en het Kinderdag centrum. Ook thuis biedt Citykids ondersteuning in de vorm van Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding ( PPG) en Thuiszorg aan kinderen met een verpleegkundige zorgvraag.

Begeleid en Beschermd Wonen voor jong volwassenen wordt in Rotterdam geboden in De Pastorie.

CityKids gaat in Spijkenisse in de Rein Lander Hoeve ook 24 uurs zorg bieden aan kinderen met een intensieve verpleegkundige zorg vraag, hier kan tevens in de terminale fase aan kind en gezin zorg geboden worden.

Stichting vrienden van Citykids  heeft het doel financieel en materieel te ondersteunen van (zorg) activiteiten en vergroten van ontwikkel mogelijkheden voor de kinderen van CityKids. Het gaat hierbij niet om exploitatiedoeleinden op te vangen maar alleen  om het ondersteunen en initiëren van extra uitjes en (ontwikkelingsgerichte)activiteiten en het aanvragen van ontwikkelingsgericht materiaal, dat niet vanuit het reguliere (zorg)budget gefinancierd kan worden.

Deze kinderen met intensieve zorgvragen hebben op allerlei gebied extra steun en begeleiding nodig. Niet alleen tijdens de dagopvang en dagelijkse behandeling maar ook daarbuiten. Ouders en hun omgeving zullen altijd paraat en extra alert moeten zijn om de veiligheid en ontwikkeling van het kind te kunnen waarborgen. Dat is echt een hele intensieve verantwoordelijkheid waar de medewerkers van CityKids het gezin graag in ondersteunen.

Stichting Vrienden van CityKids wil meer activiteiten en projecten initiëren en stimuleren die het individuele kind de mogelijkheid biedt om zich optimaal te ontwikkelen. Zij wil dit graag samen doen met ouders, stichtingen en andere organisaties, die zich zeer betrokken voelen bij deze kwetsbare doelgroep kinderen.

De visie van de medewerkers van CityKids om bijzondere kinderen de aandacht en ruimte te geven om zich te ontwikkelen en volop mee te doen, ondersteunt de Vrienden Stichting daarom van harte!

Rein Lander heeft in 2000 Stichting Pallieter opgericht. De stichting zet zich – uitsluitend met vrijwilligers – in voor meer kwaliteit van leven van ernstig ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen en kinderen met een beperking. Rein was een man met een hart van goud tegen wie je niet gauw “nee” kon zeggen als hij je om hulp vroeg. Helaas is hij in maart 2018 overleden. Zijn grootste wens was dat Stichting Pallieter zou blijven bestaan, omdat hij “zijn kinderen niet in de steek wilde laten”. Stichting Pallieter, al jaren sponsor van (de Vrienden van) CityKids, is trots dat deze nieuwe locatie van CityKids de naam van haar oprichter draagt en heeft als eerste een sponsorbijdrage voor de Rein Lander Hoeve toegezegd.

Foto’s van de Duckrace

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi,

Leuk dat u mijn website bezoekt! Welcome to my site!

Social Media

Contact
Scroll naar top Skip to content