DukdalfBRES met Geuzenmodeshow

DukdalfBRESS, zo heet het nieuwe Sport- en Cultuurhuis in Brielle. Om dit te vieren was er zaterdag 24 februari 2018 een open dag. Er werden diverse activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd.  

Bakwedstrijd

Zo was er de uitslag van de twee bakwedstrijden onder het motto “ Heel Brielle Bakt” vanaf 13 jaar en een “Cupcakecup” voor de jongste deelnemers. De bezoekers mochten de baksels proeven en de beste bakkers ontvingen een prijs uit handen van wethouder Wilbert Bogonjen.

Gratis

Tussen 11:00 en 16:00 uur werden er diverse gratis voorstellingen, optredens, workshops, sportclinics, demonstraties, animaties, spellen en proeverijen gehouden. 
Kinderen van 6 tot 12 jaar konden in de bibliotheek een media-speurtocht via een Ipad spelen. In de Sporthal diverse demonstraties met o.a. Judo, Twirlen, Basketbal, Badminton en turnen. In het zwembad gaf Zwemvereniging “de Duck” o.a. Een Waterpolo demonstratie.

Geuzenmodeshow

In de Foyer liepen diverse typetjes rond en de Muziekgroep Paikot-ikot uit Havickus Brod (Tsjechië) speelde gedurende de open dag. In de Theaterzaal werden diverse filmtrailers getoond, speelde de “Sea Sound Big Band”, trad Singer-songwriter Lucia Hakbijl uit Brielle op en was er een modeshow. 

Een modeshow van de Geuzennaald. De dames die al in september beginnen met het maken van kleding voor de 1 april viering. Zij zorgen ervoor dat de Brielenaren er dit jaar op hun ´Paasbest´ uit kunnen zien!

Voor de Kinderen

Verder waren er in de DukdalfBRES nog kindervoorstellingen van Joes Boonen, popliedjes zingen, een Escape Room, bouwen met LEGO, ballonnenclown Jeppie, schminken en glittertattoos met Vlindervriendjes en Masqué, voorlezen, muzieklessen en een Gitaarworkshop van Muziekschool “Voorne”.

Avondprogramma

Er was ook nog een avondprogramma van 18:30 tot 21:00 uur. Met in de Foyer een Poëzie Jukebox van Rop Janze. In de Sporthal hield de Stichting Push voor de jeugd van 12 jaar en ouder een zaalvoetbal(wedstrijd). In het zwembad Dukdalf werd er een Après-ski Aquadisco gehouden en in de Theaterzaal trad Ger Vos op, maar daar kreeg men alleen toegang met een geldig plaatsbewijs.

Aan de Reede 2A zijn in het nieuwe Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES de kunst, bibliotheek, sport, cultuur, horeca en het steunpunt vrijwilligerswerk onder één dak samengebracht. Bereikbaar via een ingang en balie en voorzien van Wifi.

 

 

Scroll naar boven
Skip to content