Een Nat Weekend

Nat was het op de laatste dagen van oktober. Zaterdagmiddag 30 oktober was ik bij de manifestatie van Vrouwen voor Vrijheid. Het plensde nagenoeg onophoudelijk. Vandaar dat er maar enkele honderden mensen op af kwamen. Velen keken naar de livestream. Het is allemaal terug te zien op hun eigen YouTube-kanaal. Zelf heb ik ook nog opnamen gemaakt, maar of ik online zet? Ik denk het niet. Heeft niet veel zin om hetzelfde te plaatsen, alleen staat bij mij wel de dame met gebarentaal er wel op. De sprekers op deze middag waren:

Sara Dol – Tiktok Creator
Willemijn van Brenk – Docent
Jan Vingerhoets – Huisarts
Bjorne Willemsen – Ondernemer
Wesley Kassels – Voedingsdeskundige
Bart Maes – Jurist

Zonder meer waard om dit terug te horen.

Halloween

Halloween werd ’s avonds in diverse plaatsen gevierd. Zelf was ik in Hekelingen uitgenodigd om de Trick or Thread op te nemen. Gelukkig was het droog en de reportage staat in de vorige post.https://peterheine.com/trick-or-treat/

https://peterheine.com/trick-or-treat/

De Stripdagen

Op de laatste dag van oktober een reisje naar Rijswijk. In De Broodfabriek hield Het Stripschap haar tweedaagse beurs. Als lid had ik gratis toegang en op deze beurs natuurlijk weer het een en ander aangeschaft. Ik hoef me bij de volgende lockdown niet te vervelen. Doorstroomlocaties worden ook afgeschaft dus een volgend bezoek (voor zover er nog een stripbeurs komt) zit er niet in.

De Stripdagen 2021 – Impressie van de 2e dag

Balen

Zoals bekend is het in de horeca verplicht om je coronapas (in overige landen greenpass genoemd) te laten zien, anders mag je niet gaan zitten om te consumeren. Vele haalden dan ook allen hun consumpties op en nuttigden die elders op de beurs. Standhouders en tekenaars hadden veelal hun eigen lunchpakket meegenomen. Op het binnenterras, waar de tafels en stoelen nog 1,5 meter uit elkaar stonden, liep een jongeman, zichtbaar balend, met een scanner rond. Veel had hij niet te doen. Ondanks dat het lunchtijd was, was het vrij rustig.

Terug naar huis was inmiddels ook balen. Het was weer gaan regenen en de auto stond een straat verder voor een bedrijventerrein gratis geparkeerd.

Komend weekend

Op zaterdag 6 november komen er ‘inspectiepieten’ aan in het winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis. Niet met een boot, maar met een oude bus. De Pieten schijnen ook niet meer zwart te zijn, maar wit met hier en daar en vlekje. Het strooigoed zit voorgepakt (zal wel plastic zijn) vanwege een virus. Blijkbaar dragen de hulpjes van de Sint ook geen handschoenen meer. Ik zal er niet bijzijn.

Demo

Waar ik wel bij ben is de landelijke demonstratie op zondag 7 november 2021 in Den Haag. Afspraken met de politie en gemeente zijn afgerond en de mars zal starten vanaf het Malieveld. Ook voor dixies (mobiele toiletten) word gezorgd

Actiejournaal week #42 – Martina Groenveld en Michel Reijinga

Het is waarschijnlijk de laatste kans om op vreedzame wijze uw ongenoegen te uiten over het regeringsbeleid.

PNN was erbij

Een live reportage van PNN staat, voor zover deze niet wordt verwijderd, hieronder.

2-11-2021 Den Haag demo protest PNN livestream live
Thierry Baudet: ''FVD gaat de strijd aan met dit dictatoriale regime!''
Weergaven: 2
Scroll naar boven
Skip to content