Eind mei 2021 Demo’s

Eind mei waren er diverse demonstraties. Ik werd gevraagd om voor het FNV te filmen tijdens hun acties voor het afschaffen van de importheffing op buitenlandsrestafval voor de afvalenergiecentrales. De start was op 20 mei om 06:00 uur. Naast de centrales in Duiven, Wijster, Moerdijk, Weurt, Harlingen en Farnsum, was er ook een Actie bij het AVR in de Botlek-Rotterdam. Volgens FNV-Publiek Belang gaat de hogere importheffing ten koste van 7500 banen. Daarnaast zullen de centrales minder restwarmte en energie kunnen leveren wat zal resulteren in hogere import van gas en olie om aan de energiebehoefte te kunnen voorzien. Volgens een onderzoek van TNO zal dat ook tot meer uitstoot van CO2 leiden. Zie ook: https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/publiek-belang/2021/05/protest-in-den-haag-tegen-importheffing-afval In de tweede video, gemaakt op 25 mei 2021 wordt dit uitgelegd.

Actie AVR – Stop de Importheffing op Afval

25 mei Acties

Op 25 mei 2021 was het vervolg. FNV in actie met een milieuplein op het Plein in Den Haag voor de ingang van de Tweede Kamer. Daar werd aan een delegatie van de vaste Kamercommissie de petitie met meer dan 2000 handtekeningen overhandigd. Interessanter was om te zien hoe van het restafval nieuw producten worden gemaakt, zoals sokken. En met de opgevangen CO2 worden aardbeien gekweekt! Beide producten werden aan het publiek uitgedeeld.

De tijdschema van de video is als volgt:

00:00 Start op het Plein in Den Haag
00:05 Intro en uitleg door Willem Heijdacker
02:42 Toespraak door Kitty Jong, vicevoorzitter FNV
07:44 Vuilniswagen(s) voor de Tweede Kamer (?)
08:46 Robert Corijn van Attero over vuilverwerking, energie, millieu en maatschappelijke gevolgen
12:37 Grondstoffen uit afval – CO2 en aardbeien
13:37 Aardbeien proeven – vergroening -sokken
14:28 Overhandiging petitie aan Tweede Kamer Commissie
17:37 Reactie Tom van der Lee (GL)
18:20 Reactie Habtamu de Hoop (pvdA)
19:28 Michel Buitenhuis, voorzitter branche bestuur FNV GEO
21:48 Affalbrance is essentieel
24:24 Bondgirl
24:40 Chris Stoffer (SGP) liet zich informeren
34:27 Slot met de ‘laatste’ sokken

FNV in Actie – Stop de importheffing op restafvalstoffen

De andere Demo

Achter de FNV actie waren demonstraten samengekomen om te protesteren tegen de testsamenleving die wettelijk mogelijk wordt gemaakt als de Eerste Kamer de door de demissionaire regering en door de Tweede Kamer goedgekeurde wetten, instemmen. Wat ze ook deden. De burgemeester verbood de demonstratie en wilde dat zij naar het Koekamp verhuisden. Zo’n 35 personen weigerden dat en werden door de politie ingesloten en van de sokkel van het standbeeld van Willem I verwijderd.

Ga naar YouTube om de video te zien. Kopieer de tekst in de browser. https://youtu.be/1weoumjTmzk

29 mei 2021 – Vrijheidsmarsen

Zaterdag 29 mei werden er in Europa diverse demonstraties gehouden. In België was er een internationale demo waar ook Nederlanders aan deelnamen. In Londen liepen duizenden een mars. Natuurlijk zie en hoor je hiervan nauwelijks iets van in de (oude) media. Aan het einde van de pagina enkel links naar de beelden hiervan.

Rotterdam

Wie niet naar Brussel wilde reizen kon in Rotterdam terecht. Bij de Euromast verzamelden honderden mensen zich voor een wandeltocht over de drie bruggen die noord en zuid met elkaar verbinden. Een vrij lange tocht waarvan ik alleen het begin meemaakte. In het oorspronkelijke routeplan zou als eerste over de Erasmusbrug worden gelopen. Dat werd dus de laatste. Daar ik al vooruit was gelopen, stond ik dus voor niets op de Wilhelminakade te wachten. Dus na nog wat foto’s van de omgeving te hebben gemaakt, maar huiswaarts gekeerd.

Mars voor een (test)vrije samenleving – 29 mei 2021

Een dag later was er ook een mars in Eindhoven. Omroep Brabant maakte daarvan een reportage. Dankzei de censuur op Facebook was dit bij velen en mij niet bekend. Dat de organisatie nog altijd op FB aanwezig zijn verbaas me. Ze kunnen beter naar de onafhankelijke Vriendenplek verhuizen.

PNN maakte een livestream van Brussel https://youtu.be/rRPWBvW4e4U Voor Londen zie:

Huge Freedom Rally in London including invasion of Westfield – https://youtu.be/VXWLoCjrAbk en Ooggetuige verslag Londen
https://youtu.be/WkH_-fC_jRc

Enkel andere sites (niet gecontroleerd op waarheid) https://herstelderepubliek.wordpress.com/ en https://www.vrijspreker.nl/wp/

Alternatief voor YouTube

Er is ook een Nederlands alternatief voor YouTube. Van de makers van het eerde genoemde Vriendenplek is er nu Deel Je Videos Hier zullen in de toekomst steeds meer video’s van mij te zien, omdat de regels op YouTube zodanig zijn gewijzigd, dat er al vele video’s zij verwijderd.

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content