Feestelijk welkom voor Sinterklaas

Een Feestelijk welkom voor Sinterklaas en zijn Pieten was er op zaterdag 8 november in Hellevoetsluis en een dag later op zondag in Brielle.

Hellevoetsluis

Al vroeg in de ochtend kwamen de eerste kinderen met hun begeleiders naar de haven van Hellevoetsluis. In het begin was het nog rustig, maar het werd langzaamaan steeds drukker. Honderden kinderen stonden te wachten in de koude wind op de komst van Sinterklaas. Rond 10 uur vaarde de boot met de Sint en een 20 tal Pieten de haven binnen. Voorafgegaan door Pieten in speedboten die pepernoten naar de kinderen op de wal gooiden.

De burgemeester ontvangt

Eenmaal aan wal werd de Goedheiligman uit Spanje ontvangen door burgemeester Milène Junius.

Moeizaam baande Sinterklaas zich een weg door de menigte. Terwijl de Pieten snoepgoed en Appeltjes van Oranje uitdeelden, schudde de Sint vele handen en mam hij tientallen tekeningen in ontvangst.  Sint krijgt tekening in Hellevoetsluis

Op het bordes vertelde Sinterklaas dat de Hoofdpiet de twee ´vermiste´ Pieten weer had gevonden. Het bleek dus dat ze een beetje bang voor water waren en dus in plaats van naar zwemles te gaan met de andere Pieten, het vliegtuig naar Nederland hadden genomen. Daarom stonden ze al op de kade toen de inspectieboot aankwam.

Zwemles

De burgemeester zei dat ze zwemles kunnen krijgen in het Sportfondsenbad ´De Eendraght´ Ze deden alvast een droogzwemoefening met de andere Pieten op maat van een Sinterklaasliedje.  Inmiddels hebben wij het bericht gekregen dat de beide Pieten hun zwemdiploma hebben gehaald!

Pieten krijgen zwemles

Sinterklaas nam afscheid van de burgemeester en ging verder in een open auto, gevolgd door de Zwarte Pieten, naar het winkelcentrum de Struytse Hoeck

.

Brielle

Burgemeester Rensen van Brielle ontvangt Sinterklaas

Net zoals alle voorgaande jaren kwam Sinterklaas een dag na de officiële aankomst in Nederland naar Brielle.

Vele Bezoekers

In de oude vestingstad kwamen, volgens de eerste schattingen zo´n 6000 kinderen met hun ouders, grootouders en/of oom en tante naar de binnenstad. Aan de noordzijde van het Maarland zou de boot aankomen. De marching band en de twirlsters met pompons van Libertatis Primitiæ zorgden met de Dorsvlegel Pieten voor de muziek.

LP tijdens Sint intocht Brielle 2017

Versterkt met de toeters en vlaggetjes die aan de kinderen werden uitgereikt, kon de boot de juiste route bepalen. Eindelijk kwam het schip in zicht, maar die ging de verkeerde kant op! Gelukkig kwam de stuurpiet daar op tijd achter om vervolgens aan te meren aan de kade bij Maarland Noordzijde. Sint Nicolaas werd ontvangen door burgemeester Gregor Rensen en zei dat ie blij was hem weer te zien en ook weer logeert in het Sinterklaashuis in het Arsenaal.

Stapel te hoog

De Zwarte Pieten brachten de pakjes, die niet in het water waren gevallen, aan wal. Al was de stapel wel erg hoog! Die viel dan ook om. Die werden opgeraapt en geladen in de nieuwe elektrische voertuigen van de gemeente Brielle. Alvorens op zijn viervoeter Americo verder te reizen begroete Sinterklaas nog enkele kinderen langs de kant en kreeg hij vele mooie tekeningen.  

Voorafgegaan door de muziek baande Sint Nicolaas zich een weg door de menigte op weg naar het Stadhuis waar hij vanaf 15.00 uur een receptie hield. De Pieten deelden daarbij onderweg nog vele pepernoten aan de kinderen uit en gingen veelvuldig met ze op de foto.

Tot 17.00 uur waren ook de Pepernotenmarkt en de winkels geopend en kon men in de horeca terecht voor een drankje en een hapje.

Sinterklaas en zijn Pieten hebben het tot en met Pakjesavond erg druk. We zullen hen de komende weken zeker nog eens zien.

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content