Fokveedag Hellevoetsluis

De 62e editie van de Fokveedag in Hellevoetsluis vond plaats op het terrein aan de Smitsweg op zaterdag 10 augustus 2019. Een dag die vrolijk begon maar helaas een dramatisch einde beleefde.

Fokveedag 2019 Hellevoetsluis

Afwisselend

Er was weer een afwisselend programma gemaakt. De jury moest uit 64 deelnemers de mooiste koe van Voorne Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard kiezen. Behalve deze miss-verkiezing lieten de kinderen hun kalfjes in de keuringsring zien en liepen  ganzen tussen de benen van de bezoekers door. Herders gaven een demonstratie schapen drijven met honden en krachtige trekpaarden lieten zien dat ze ook kunnen ’touwtrekken’.  Honden vingen frisbees en dat was met de stormachtige windvlagen nog een hele kunst.  Ook de streekmarkt was aanwezig met alle lekkernijen die in de regio worden verbouwd en geteeld.

Kindvriendelijk

Het hele evenement van de Fokveedag is kindvriendelijk. Rondjes rijden op een kameel, alpaca’s, konijnen en cavia’s aaien en spelletjes spelen.

Reptielenshow

Een van de leukste en spannendste show was de Reptielenshow. Ferry Torrez liet allerlei exotische dieren zien. Diverse slangen, een schorpioen, een vogelspin en ook nog alligators. Het publiek nam actief deel. Stoere papa+s en mamma´s mochten hem assisteren.

Ongelukken

Maar helaas kende deze dag die zo vrolijk begon in de middag te maken met twee ongelukken.

Een begeleider gleed uit en zijn jonge koe schrok daarvan en liep in paniek over hem heen, wat een hoofdwond opleverde. Aanvankelijk zag het er zeer ernstig uit, maar het viel allemaal gelukkig wel mee.

Ongeval Fokveedag 2019

Dat kan helaas niet gezegd worden van het tweede ongeval als gevolg van de eerste. Een verkeersregelaar, die de ambulance vrij baan wilde geven, werd gewond door een tractor die een stopteken negeerde. Hij kwam viel daarbij met zijn hoofd tegen de stoeprand. De 68 jarige verkeersregelaar liep hierbij hersenletsel op en is de volgende ochtend in het ziekenhuis overleden.

Zie ook het bericht op Facebook.

Einde

De organisatie besloot naar aanleiding van deze gebeurtenissen om het verdere wedstrijdverloop te beëindigen. Achteraf werd de driejarige Bea 176 van Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal winnaar van de dag. Alle uitslagen zullen op de website van de Fokveedag worden gepubliceerd.

De beelden van de hulpverlening bij de ongevallen zijn in de video verwijderd! Alleen het resterende programma is te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content