Genieten van de Street Parade

Het was genieten van de Street Parade in het winkelcentrum van Hellevoetsluis op zaterdagmiddag 15 september 2018. De winkeliers van De Struytse Hoeck en de Stichting Taptoe Hellevoetsluis boden deze voorproef voor de Taptoe later in de avond gratis aan.

Street Parade Hellevoetsluis 2018

Vooraf

Tijdens de Taptoe op het terrein bij het Technisch Paviljoen Helinium lieten de showkorpsen écht zien wat ze allemaal in huis hebben qua muzikaliteit, choreografie en show. Maar vooraf was het dus genieten van Drumfanfare Amantius, Drumfanfare Sempre CrescendoJong Adendo,
Junioren van DVSMarchingband DVSKamper Trompetter KorpsSpielmannszug Rödemis (D)  en Show- en Marchingband Flora Band.

Twee Uur

Twee uur lang konden de toeschouwers kijken en luisteren op drie locaties in het winkelcentrum. Op het plein was een groot deel afgezet, zodat het publiek niet door de optredens heen konden lopen, zoals dat in voorgaande jaren gebeurde. Mede door het mooie nazomerweer was de de belangstelling groot. Tot groot genoegen van de korpsen, waarvan vele een lange reis achter de rug hadden. Spielmannszug Rödemis uit Husum, Duitsland had zelfs zeven uur in de bus gezeten om in Hellevoetsluis aan te komen.

Street Parade Hellevoetsluis 2018

Aansluitend

Na de optredens gingen de korpsen al spelend via de afgesloten Amnesty Internationallaan naar het Taptoeterrein op het scholencentrum.

De Taptoe Hellevoetsluis is een tweejaarlijks terugkerend evenement. De volgende editie is er weer in september 2020.

Ook Jan Maasdam en Fris Rens maakten een video van de mars naar het Helinium. Deze staat hieronder.

Ook de vorige editie van de Street Parade, uit 2016, is nog hier te zien.

Street Parade Hellevoetsluis 2018

Blijf op de hoogte van de nieuwste berichten. Vul hieronder uw (speudo)naam en een email-adres in en u krijgt dan een mededeling wanneer er weer iets nieuws is geplaatst.

Natuurlijk kunt u zich ten alle tijden weer uitschrijven.

Your Name
Your Email Address

 

 

Scroll naar boven
Skip to content