Geuzenkinderen en Vaandeldragers

Geuzenkinderen en Vaandeldragers onder leiding van Heleen Wemerman verzamelden zich bij de molen in Brielle. Vanaf ’t Vliegend Hert, die momenteel gerestaureerd wordt, liepen ze al zingend naar Het Kruithuis op Bastion II.

Kruithuis

Het kanon voor het eeuwenoude Kruithuis (1633) heeft een nieuw affuit gekregen en dat was een goede aanleiding om de (pers)presentatie voor dit prachtige gebouw te houden.
De Geuzenkinderen en Vaandeldragers dansten en zongen op deze fraaie en winderigere woensdagmiddag de oud-Hollandse liedjes.

Groep

De groep bestaat uit 27 Geuzenkinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar en 10 jeugdige vanaf 10 jaar met 6 volwassen Vaandeldragers. Allen gekleed in de klederdracht uit 1572. Begonnen werd met het Koppelstock lied gevolg door “Wij Gaan op weg naar Brielle”. De kinderen hebben er duidelijk zin in.

1 april

Als we de weerberichten mogen geloven wordt het zaterdag 1 april een prachtige dag om de geschiedenis opnieuw te beleven in deze oude vestingstad. Daarbij zullen de Geuzenkinderen en Vaandeldragers de hele dag te horen en te zien zijn.

Bewaren

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content