Gouden Betonmolen voor de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis

GBM30_Molen_in_VitrinekastWisselbokaal

De Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis is een prijs rijker. Zij ontving op zaterdag 30 mei 2015 “De Gouden Betonmolen”. Deze wisselbokaal werd overgenomen van de Stichting Atlantikwall Museum uit Noordwijk. Na ontvangst op de Kazerne Haerlem liepen de genodigden naar het gereconstrueerde kanon 24 IJ.

Overhandiging

Aldaar werd door Arthur van Beveren namens het Fortificatieforum van de Betonnen Commissie, de totstandkoming van de uitslag verteld. Vervolgens werd de Gouden Betonmolen in het bijzijn van wethouder Peter Hofman overhandigd.

Restauratie

Hij zei dat je als gemeente nog zo veel kan willen, maar “Zonder vrijwilligers komt het niet voor elkaar” en “We willen meer mensen naar de Vesting toe trekken.”  Na de champagne gaf Bram Kap een korte uiteenzetting over de totstandkoming van de stichting en de restauratie van de verdedigingswerken in Hellevoetsluis.

Rondleiding

Na een korte pauze was er een interessante rondleiding over en in de wallen. Daarover en de geschiedenis van de verdedigingswerken in op de Website van de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis te vinden.

Scroll naar top
Skip to content