Hellevoetsluis Huisartsenpost RIP

HAP-1

 Hellevoetsluis Huisartsenpost RIP

Op valentijnsdag 14 februari 2015 hield “Initiatief Terugkeer HAP Hellevoetsluis” ’s middags een speciale Valentijnsactie in het winkelcentrum De Struytse Hoeck.

Margaret Lampers

Bij de apotheek hield Margaret Lampers een voorbijganger aan en discussieerde met hem over het verdwijnen van de huisartsenpost en de (on)mogelijkheden voor het verkrijgen van (acute) zorg in de avond en nacht.

HAP-4

200.000 inwoners

De 70.000 inwoners van Hellevoetsluis, Westvoorne en Brielle moeten dan, al of niet met het openbaar vervoer, naar Spijkenisse waar de enige artsenpost voor de 200.000 inwoners van Voorne-Putten is.

Begraven

HAP-11

Symbolisch werd de HuisArtsenPost naar het graf gedragen. Met medewerking van “Wi Kan Doe” ging de begrafeniskist met swingende muziek al dansend door het winkelcentrum. Bij V&D aangekomen werd een minuut stilte in acht genomen. Margreet vertelde vervolgens haar eigen, weinig positieve, ervaring die haar familie met de huidige gezondheidszorg heeft.

MELD HAP e-mail

HAP-14

Na het afdalen van de kist verwoorden enkele demonstranten hun ongenoegen over de afbraak van de zorg. Alle inwoners van Voorne-Putten kunnen alsnog hun zorgen uiten door deze als e-mail te schrijven naar MELD.HAP@upcmail.nl . Onder de inzendingen wordt nog een speciaal cadeau verloot.

HAP-flyer2 HAP-flyer1 HAP-10

Scroll naar boven
Skip to content