Hongersnood voor 250.000.000 mensen

Uit een bericht van AVAAZ

Een uitgehongerde Indiase moeder staat met haar kind in de armen in de rij voor eten. Ze barst in tranen uit als het voedsel op is voor zij aan de beurt is.

Volgens de VN dreigt een hongersnood van ‘Bijbelse proporties’. Een KWART MILJARD mensen, zoals deze jonge moeder, zou het slachtoffer kunnen worden!

Moedige lokale groepen en hulpverleners werken de klok rond om deze ‘hongerpandemie’ te bestrijden. Ze doen wat ze kunnen om hongerige, wanhopige kinderen te voeden en te beschermen tegen het virus. Maar ze werken met een piepklein budget. Ze hebben onze hulp nodig!

Wij zijn met 60 miljoen Avaazers — laten we doen wat we kunnen om meer geld dan ooit tevoren in te zamelen. Elke cent gaat naar de heldhaftige mensen die gezinnen te eten geven en mensenlevens redden ten tijde van COVID-19. Niemand zou moeten toekijken terwijl zijn of haar kind verhongert. Laten we samenkomen voor deze enorme, wereldwijde actie — doneer nu.

Niet ziekte, maar honger zou de grootste boosdoener kunnen worden tijdens deze crisis. Overal ter wereld hebben ouders moeite om hun kinderen te voeden – niet alleen in de allerarmste landen, maar ook in bijvoorbeeld Zuid-Afrika, India en Brazilië!

Tijdens eerdere acties zamelde onze beweging al miljoenen in voor hulporganisaties die zich inzetten voor de meest kwetsbare mensen ter wereld. Zij bieden voeding en medische begeleiding aan mensen in nood. Sinds het begin van de crisis heeft ons team tientallen e-mails van hen ontvangen met de vraag of we kunnen helpen.

Als we genoeg geld inzamelen, dan kunnen we:

  • Een enorm voedselprogramma uitbouwen voor tienduizenden uitgehongerde gezinnen in India en Pakistan;
  • Landbouwers steunen zodat ze gewassen kunnen telen in Oost-Afrika, waar de bevolking geteisterd wordt door de pandemie én een sprinkhanenplaag;
  • Duizenden Rohingya-vluchtelingen in overbevolkte kampen voorzien van mondkapjes, zeep en handgel;
  • Medisch materiaal financieren voor de heldhaftige artsen in conflictzones zoals Congo, Jemen en Syrië; en
  • Betalen voor medische voorzieningen in vluchtelingenkampen overal ter wereld om de verspreiding van de ziekte in te dammen.

Ieder van ons kan een verschil maken. Elke donatie redt mensenlevens — en elk mensenleven dat we redden is onbetaalbaar. Laten we allen geven wat we kunnen missen — elke cent die we inzamelen gaat rechtstreeks naar de fantastische humanitaire organisaties die ter plaatse cruciaal werk uitvoeren om mensen veilig en in leven te houden tijdens deze crisis.

Weergaven: 1

1 gedachte over “Hongersnood door COVID-19”

  1. Thаnks , I have just been looking for information about
    this subject for a while and yours is the greatest I’ve found out tilⅼ
    now. But, what concerning the conclusion? Are you positive concerning the source?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Skip to content