Inspectie Pieten Aangekomen 

Inspectie Pieten komen elk jaar een week eerder aan dan Sinterklaas. Zij moeten er voor zorgen dan de Sint zonder vertragingen overal snel op bezoek bij de kinderen kan komen. De Inspectie Pieten verkennen daarom alle routes. Maar in Hellevoetsluis, waar de Pieteninspectieboot aankomt, stonden al drie Pieten te wachten.

Boot Gemist

Ze vertelden dat ze na de zwemles (Sinterklaas wil dat alle Pieten kunnen zwemmen) te laat aankwamen en de boot hadden gemist. Dus zijn ze maar op het vliegtuig gestapt.

Zodoende konden ze nu, achter het lunchcafé ´t Verschil in winkelcentrum De Struytse Hoeck, de andere Pieten opwachten en alvast beginnen met het uitdelen van de kleurplaten.

Pieteninspectieboot

Omstreeks een uur ´s middags kwam de Pieteninspectieboot in zicht. Met het lied `Zie ginds komt de Stoomboot´ werd de boot binnengeloodst.

De Pieten hebben hard getraind. Sommige stonden hoog in de mast naar de kinderen op de wal te zwaaien.

Loopplank

Er was wel een probleempje met de loopplank naar de wal. En een van de vooruit gereisde Pieten vond dat ze dan maar naar de kant moesten zwemmen. Gelukkig was dat niet nodig. Knappe mensen van de gemeente en de Stichting Riet Ruijlof  zorgden er voor dat de Pieten veilig en droog op de kade kwamen.

Uitdelen

Na de groepsfoto begonnen ze verspreid het winkelcentrum door en begonnen met het uitdelen van pepernoten en kleurplaten. Met de kleurplaten die de kinderen voor 16 november 2017 bij Intertoys in de Struytse Hoeck moeten inleveren zijn diverse mooie prijzen te winnen.

Pakjesboot met Sinterklaas

Nu kunnen de Inspectie Pieten de komende week er voor zorgen dat alles goed gaat. Op de Noordzee, waar Sinterklaas met de Pakjesboot naar Nederland vaart, gaat het minder goed. Volgens de laatste berichten kwam er een enorme grote zwarte rookwolk uit de machinekamer en is de motor ontploft!. Laten we hopen dat ze dat snel kunnen repareren.

 

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content