Kerst 2017

Kerst 2017 is op het hele eiland Voorne-Putten uitvoerig gevierd. Verenigingen, kerken, winkelcentra en vele anderen organiseerden werkelijk van alles. Het Kerst feest in Brielle begon op vrijdagavond 8 december op de Markt. Bij aankomst kreeg het publiek van de kerstman of kerstvrouw een rode kerstmuts aangereikt. Voor wie zelf geen hoofddeksel op had, was dat met de koude harde wind, zeker welkom. Dat gold ook voor de Glühwein, warme chocolademelk en oliebolletjes.

Lichtjesavon Brielle 2017
Burgemeester Gregor Rensen ontstak met, samen met de kinderen uit de zusterstad Havlíčkův Brod en Brielle, de verlichting in de enorm grote kerstboom. Het is voor de 10e jaar dat de kerstboom uit Tsjechië naar de Geuzenstad komt en voor de 2e keer is er een Tsjechische Wintermarkt met streekproducten uit Havlíčkův Brod is.
Na het in het licht zetten van de kerstboom, trad het Maerlant Choir uit Brielle o.l.v. Aad Schrooten op. Zij zongen bekende kerstliederen en het publiek zong mee. Een mooie opening voor Kerst 2017.

Hekelingen

Kerstmarkt Hekelingen 2017

Op de zelfde avond dat in Brielle de kerstboom werd verlicht, was er in Hekelingen een Kerstmarkt op het Dorpsplein. De Dorpsvereniging Hekelingen die dit organiseerde had vanwege de kou terras kachels geplaatst. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. 

Hellevoetsluis

Op vrijdag 15 december was er de eerste Rotary Santa Run tijdens de Lichtjesavond in Hellevoetsluis. Het was voor de vierde jaar op rij dat in Hellevoetsluis de Santa Run werd gehouden, maar het was ook de eerste keer dat deze in het donker door de Vesting werd gelopen. Frits Rens en Jan Maasdam maakte hier een mooie video over en plaatste deze op Facebook. Maar speciaal voor de bezoekers van Peter Heine’s website is deze ook hieronder te zien.

Spijkenisse

In Spijkenisse werd op zaterdag 16 december de Rotary Santa Run gelopen. Ook hier liepen, wandelden of stepten de deelnemers voor het goede doel. Voor €10,- kocht men een kerstmanpak met baard en de opbrengst ging naar de stichting Leergeld. Helaas was het weer op deze dag niet best. In de regen liepen zij door het centrum van Spijkenisse om op het Theaterplein, waar ook de start was, hun medaille te krijgen. Cok de Koninck legde dit op video vast.

Brielle

In Brielle was de zondag daarna aan de beurt voor de Santa Run. Op zondagmiddag in het zonnetje hield daar de Rotary de familiale plezierloop voor het goede doel. Voor Brielle was dit de derde keer dat de Rotaryclub Brielle-Voorne-Putten en Europoort dit organiseerde.


De opbrengst van de funloop wordt, net als het vorige jaar, gebuikt om begin 2018 weer een gezellige middag met entertainment en diner voor de oudere inwoners van Voorne die zelf niet meer zo goed ter been zijn te organiseren.

Santa Run Brielle 2017 EHBO
Na de opwarming op het Asylplein gaf burgemeester Gregor Rensen het startsein aan de ruim 80 kerstmannen, -vrouwen en -kinderen. Zij liepen 1 tot 5 rondjes door het in kerstsfeer gestoken Brielse centrum.
Bij de finish kregen zij het eremetaal omgehangen. Daarna was er nog een verloting. Leuke prijzen werden beschikbaar gesteld door J&J Sport met een cadeaubon en een kadeverpakking likeur van 43 en twee koeltassen van Tuinderij Vers.

Daarna kon men nog genieten van de Foodtrucks en de Kerstmarkt waar de Kerstman op zijn Arrenslee reed.

Kerstman in Brielle 2017

 

Winkelcentra

Diverse activiteiten, kerstmarkten en ruime openingstijden waren er in alle winkelcentra op Voorne-Putten. In het Winkelhart van Spijkenisse liep wel een erg lange Kerstman en vrouw rond.

Kerstmarkt Spijkenisse 2017

Nu deze drukke periode achter de rug is, kunnen we ons opmaken voor de jaarwisseling. De discussies over het vuurwerk zijn al een tijd bezig en er zullen weer drukke tijden voor de hulpdiensten aanbreken. Jammer dat het nou nooit zonder problemen kan verlopen.

Oliebollen

Ik wens u hierbij een plezierige jaarwisseling toe en misschien zie ik u wel bij de Nieuwjaarsduik. In Rockanje is er een en in Hellevoetsluis organiseert de Scouting weer de duik. GRATIS inschrijven kan om 11.00 uur en de start is om 12.00 Uur.

Peter.

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content