Kom in de Kas 2015

Kas06

Kom in de Kas werd op zaterdag 11 april voor de 38e keer als Open Dag van de Land en Tuinbouw Boeren en Tuinders van Voorne-Putten  gehouden. 13 bedrijven uit de regio namen deel aan de landelijke Kom in de Kas onder het motto ‘In de kas kan Alles’.

Kas21

 Druk

Zoals elk jaar, was ook dit keer de belangstelling erg groot. Dit ondanks de (gedeelde) afsluiting van de Groene Kruisweg, een Truckers Run en enkele regenbuien. Bij de tuinders waren dan ook weer flinke opstoppingen.

Kas22

De bedrijven waren herkenbaar aan de grote oranje ballonnen, die hoog in de lucht hingen. Uitleg kreeg men over het opkweken van potrozen, over aardwarmte en biologische teelt. Wel eens gehoord van aubergine-soep? Bij Tabos Aubergine kon men deze gratis proeven.

Geboortegolf

Kas26

Verder natuurlijk aardbeien, paprika’s, tomaten, granen, uien, aardappelen enz.  Ook is er deze tijd weer een ware geboortegolf van lammetjes, kalfjes en biggetjes. Kinderen vonden veel plezier  bij het paardrijden, schminken, aaien, voeren en het klauteren op en van de hooibalen.

Kas09

Prijsvraag

Natuurlijk was er ambachtelijk gebakken patat, hamburgers, kaas en ijs te koop.

Kas39

Er is ook nog een prijsvraag; Meedoen kan met de #kasfoto2015 wedstrijd. Zie voor meer informatie de Facebookpagina van Kom in de Kas.

Kas46 Kas48

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content