Kom in de Kas op Voorne-Putten

Op zaterdag 11 juni 2022 was het dan eindelijk zover. De 44e Open Dag van de Boeren en Tuinders op Voorne-Putten werd tijdens de actie ´Kom In De Kas´ bij 13 bedrijven gehouden.

Kom in de Kas – Boeren en Tuinders Voorne-Putten 2022

Op Bezoek

Het is bijna niet mogelijk om alle bedrijven te bezoeken, dus heb ik er drie uitgezocht. Kijk ook eens naar de vorige jaren van 2019, 2018, 2016 en 2015 voor de andere bedrijven op Voorne-Putten.

De IJsboerin

Als eerste werd de Melkveehouderij van de Familie Poot in Rockanje bezocht. Een feest voor kinderen met de vele speelmogelijkheden en natuurlijk de ijssalon. Op het erf is De IJsboerin gevestigd. Daar wordt ambachtelijk ijs met de melk van hun eigen koeien gemaakt. En dat smaakte uitstekend.

Boerderij Assenberg

Het tweede adres was iets verderop in Oostvoorne bij boerderij Assenberg. Dit gemengde bedrijf met akkerbouw en veehouderij heeft runderen van het Belgisch-witblauw ras. Aan de Polderweg is sinds 9 juni 2022 een nieuwe winkel geopend waar onder andere vlees van eigen koeien, aardappelen en uien worden verkocht. Tijdens de open dag kreeg men uitleg over de vleesproductie en kon er geproefd worden. Meer informatie zie hun website. www.westvoornesweidevlees.nl

Gebr. Van Bergeijk

De laatste rit op deze mooie zomerdag ging naar Zuidland. Op de Krommedijk 7 is daar het Akkerbouw- en Loonbedrijf Van Bergeijk en Landerij Bernisse gevestigd. Naast het bewonderen en bekijken van de grote landbouwmachines was er voor de jeugd het nodige te beleven. Stokpaardje rijden, Stille Disco. strobalen klimmen, glijbanen en slingeren aan een touw. Natuurlijk ontbrak de patatkraan niet. Ook voor Bed en Breakfast kan men hier terecht evenals voor trouwpartijen. Meer informatie op hun website´s. www.gebrvanbergeijk.nl en www.landerijbernisse.nl

Volgend Jaar Weer?

Niemand kan in de toekomst kijken, maar laten we hopen dat er volgend jaar weer een Kom In De Kas kan worden georganiseerd. Zodat een ieder kennis kan maken met de noodzakelijke voedselproductie in Nederland.

Weergaven: 2
Scroll naar boven
Skip to content