Kom in de Kas op Voorne-Putten

Kom in de Kas

Kom in de Kas had 14 deelnemende bedrijven op Voorne-Putten. Het grootste deel van die bedrijven hebben hun productie inderdaad in de kas, maar niet allemaal. Ook een korenmolen, diverse akkerbouwbedrijven, twee melkvee bedrijven, een Alpaca fokkerij en een bijenstal namen aan deze open dag deel.

Ideale Dag

Op zaterdag 7 april was het de eerste echte lentedag. Een ideale dag om er met het gezin op uit te trekken. Tussen 10:00 en 16:00 uur kregen de bezoekers uitleg over de werkzaamheden van de Boeren en Tuinders op Voorne-Putten

Zelf zien hoe komkommers, tomaten, paprika´s, bloemen en aardappelen worden gekweekt. Kalfjes, lammetjes en alpaca´s aaien en bekijken. Een enorme diversiteit van bedrijven die ingesloten tussen de industrie van de Europoort en Maasvlakte, mede voor ons voedsel zorgen.

Biologisch

Opvallend is wel dat men steeds meer over gaat op biologische verantwoorde wijze van telen. In plaats van giften wordt meer en meer gebruik gemaakt van de natuurlijke vijanden om voor het gewas schadelijke insecten te bestrijden.

Voor de kinderen was het een geweldige dag. Behalve springkussens en schminken konden ze ook met de dieren kennismaken. Een bijzonderheid was wel dat dit jaar voor het eerst de Alpaca´s meededen. Een regelrechte hit!

Kijkje Bij

Er zullen maar weinig mensen zijn die alle veertien bedrijven op deze dag hebben bezocht. Zelf nam ik een kijkje bij vier bedrijven.
Eerst bij Bio kwekerij Frank de Koning met tomaten in Brielle. Vervolgens bij Bloemenkwekerij W. van Marion met Strelitzia´s in Oostvoorne. Daarna naar Alpaca World Brielle en tot slot De Bijenstal VVBN in Zuidland.

De Proefschuur

De ruim 50 boeren en tuinders op Voorne-Putten hebben hun krachten gebundeld in De Proefschuur Coöperatie. Op de site staan de verkoopadressen van de op Voorne-Putten vers geteelde producten

Succes

Ook deze 41e editie van Kom in de Kas op Voorne-Putten was weer een succes. Bekijk behalve de video van deze editie ook eens die van 2016  (helaas in 2017 kon ik er niet bij zijn) en 2015.
Ben benieuwd welke bedrijven er volgend jaar (weer) meedoen. Dan zal ik proberen om weer bedrijven te bezoeken die ik nog niet eerder heb bezocht.

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content