Koningsdag 2018

Koningsdag 2018 met Aubade, Fietsentocht en Roofvogelshow

Op vrijdagochtend 27 april, om 09:30 uur startte Koningsdag 2018 voor de gemeente Nissewaard  met een aubade voor het stadhuis in Spijkenisse. T.O.G.I.D.O en Koor-Elementair uit Hekelingen verzorgde de zang en muziek.
De burgemeester hijste samen met de Scouting drie vlaggen. De Nederlandse driekleur met Oranje Wimpel, de gemeentevlag en als laatste die van de Scouting De Ruwaard van Putten Groep.


Hierna volgde twee coupletten van het Wilhelmus, waarna burgemeester Mirjam Salet haar laatste toespraak (zij gaat binnenkort met pensioen) op deze Koningsdag hield.

Burgemeester Mirjam Salet tijdens Koningsdag 2018

Veel Belangstelling

Het weer zat, zeker vergeleken met de daaropvolgende dagen, mee en dat was te merken aan de grote belangstelling op de feestlocaties. Niet alleen in het centrum van Spijkenisse, maar ook op bijvoorbeeld de winkelcentra Waterland en ´t Plateau was er veel belangstelling.

Helemaal onderaan staan een reeks verzamelde video´s van anderen die Koningsdag 2018 in Nissewaard weergeven.

Versierde Fietsentocht

In Heenvliet gaf wethouder Mijnans van de gemeente Nissewaard het startsein voor de Versierde Fietsentocht. Kinderen op diverse, in hoofdzaak oranje gekleurde (loop/skelter) fietsen reden een ronde door het dorp.

Jan Willem Mijnans
Begeleid door muziek en dans van Sempre Crescendo uit Hellevoetsluis.

Dat de markt, spelletjes en springkussens op het kerkterrein in trek waren, was te merken bij de prijsuitreiking. De fietsen stonden zonder berijder langs de kant. De prijzen werden dan maar even bewaard tot de eigenaar(es) weer terugkwam.

1e prijs Versierde Fietsentocht 2018 Heenvliet

Roofvogelshow

In Hekelingen werden op Koningsdag 2018 de kinderspelen en de markt in het Dorpshuis gehouden. Alleen de Hondenshow en de Roofvogelshow werden op het naastgelegen grasveld gehouden. Toen de Valkeniers van de Roofvogelboerderij uit Berkel en Rodenrijs aankwamen regende het. Gelukkig klaarde het weer tijdens de show op en konden de bezoekers genieten van deze imposante dieren.

Afsluiting

Als afsluiting voor deze vijfde Koningsdag was er ´s avonds nog een Lampionnenoptocht onder begeleiding van TOGIDO. Een mooi slot voor een goed verlopen dag voor de Oranjevereniging.


Naam – Name
Email Adres/Address

 

[huge_it_video_player id=”15″]

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content