Koude Nieuwjaarsduik in Hellevoetsluis

Koude Nieuwjaarsduik in Hellevoetsluis voor waaghalzen voor de start van 2017. Mistig met motregen en een ijskoude harde wind, maakte de omstandigheden voor de officiële Nieuwjaarsduik in de vestingstad onaangenaam. Maar 130 personen lieten zich daarvoor niet afschrikken. Vanaf 11,00 uur schreven zij zich in voor de Nieuwjaarsduik in het koude water bij Cape Helius.  Het is alweer voor de derde achtereenvolgende jaar dat de Scouting Hellevoetsluis dit evenement organiseert.

Hulp

Bijgestaan door de onmisbare medewerking van de Hellevoetse Reddingsbrigade, de gemeente Hellevoetsluis, The Health Factory, en Cape Helius.

Start

Vanwege het slechte weer kon het optreden van de Taiko drumband niet doorgaan. Na een swingende warming-up door de dames van de Health Factory, knipte burgemeester Milène Junius het lint door voor de start.

Deze stoere lieden liepen zo hard ze konden, met hun rode Unox-muts, het Haringvliet in. Gadegeslagen door het warm geklede publiek,  die hen vereeuwigden door ze op foto en video vast te leggen. Nog sneller kwamen de meeste er ook weer uit.  

Best Gekleed

Terug op het kleine strandje maar de verkleedtenten. Op naar de warme erwtensoep en Duikheld-oorkonde.

Voor de best geklede duikers waren er ook prijzen. Thijs de Bruijn, als jonge heer met stropdas gekleed, kreeg een maand gratis sporten bij de Health Factory door de burgemeester uitgereikt en kon toen zijn sokken aandoen. Aan de ’twee prinsessen’ overhandigde zij de bon voor koffie met gebak bij Cape Helius.

Snel

Dit jaar kan de geschiedenisboeken in als één van de snelste Nieuwjaarsduiken tot nu toe. Toch was het, met dank aan alle vrijwilligers, een geslaagde vroege start van een nieuw jaar. Volgend jaar doen we het gewoon weer.

Kijk ook eens naar de edities van 2016, 2015 en 2014 op deze site.

 

 

Bewaren

Bewaren

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content