De laatste Mode van de Geuzennaald

Die was te bekijken op zaterdagmiddag 2 maart 2019.

Geuzenmode 2019

Aan de Rozemarijnstraat te Brielle werd in de zaal van de Infirmerie de laatste mode uit de 16e-eeuw van de Geuzennaald getoond. Van eenvoudig tot zeer luxe kleding werd er getoond. De dames van de Geuzennaald hebben weer prachtige kleding gemaakt.

Verlours

Verlours gordijnen lenen zich uitstekend om hiervan kleding uit 1572 te maken. Elk restje worden door de dames van de Geuzennaald gebruikt. Dit jaar waren er een paar paarse gordijnen bij en daar is dankbaar gebruik van gemaakt. De mode kleur voor 2019 is dus paars!

Show

De modeshow werd net als de vorige editie aan elkaar gepraat door Anne Steentjes. Ze zei dat de Geuzennaald het meeste geld opbrengt voor de 1 april viering en dat de dames wel een plaatsje in ‘de hemel’ verdienen. Dat was voor de voorzitter van de 1 aprilvereniging, Wim van Noord, om daar bij de afsluiting op te reageren. “Dat mag dan wel zo zijn; maar ik heb toch liever dat jullie hier nog een tijdje bij ons blijven!”.

Wim van Noord en Anne Steentjes

Kopen

Geuzennaald Openingstijden 2019

In de video en foto’s is nagenoeg de hele nieuwe collectie te zien. Vanaf woensdag 6 maart 2019 is alles te koop, nadat Poorter van het jaar Chris Velthuizen om 13:30 uur de opening van Bastion VIII heeft verricht. De openingstijden zijn dan vervolgens op woensdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur. Dit gedurende de gehele maand maart.

Geuzenmode 2019

Kindermode voor 1 april

 

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content