EID Lampionnenoptocht

Op de warme zomeravond van 9 september 2023 organiseerde de Stichting Riet Ruijlof voor de 73e keer de EID lampionnenoptocht. Vanaf half zeven konden de deelnemers zich laten inschrijven bij de inschrijfwagen op de parkeerplaats achter het Helinium. Alle versierde wagens, fietsen, karren en lopers kregen een nummer toegewezen en maakten kans op een prijs. Voor de winnaars kijk op de site https://strr.nl/ en/of de Facebookpagina.

Route

Rond 20.00 uur ging de optocht van start. De route die werd gevolgd is vanaf Parkeerplaats Fazantenlaan (achter Helinium), linksaf Smitsweg,

rechtsaf Moriaanseweg-West, Duindoornstraat, Helmstraat, Egelantier, Parnassialaan (hier pauze en aansteken verlichting). Oversteken Rijksstraatweg, Koninginnelaan, rechtsaf Moriaanseweg Oost, linksaf Rijksstraatweg, rechtsaf Hoonaartstraat, Cornelis van Kleiburgstraat, Meeuwenlaan en als eindpunt de parkeerplaats aan de Fazantenlaan. Hier vond de prijsuitreiking plaats.

Muziek

Behalve muziek van de deelnemers werd de optocht begeleid door drie korpsen. De Show- & Marchingband Tamarco uit Leiderdorp, de Drumfanfare TTH uit Hazerswoude (Tamboer – en Trompetterkorps Hazerswoude) en uit Hellevoetsluis Muziekvereniging Sempre Crecendo.

Weergaven: 6
Scroll naar boven
Skip to content