Alisa Krul en haar Levensles

Door Frank Ruesink op zijn Facebook-pagina

Als wij in Nederland niet massaal ons liefdevolle hart laten spreken dan stopt het nooit en dan dooft letterlijk het licht.
Het is deze ene gedachte, die al maanden in mijn hoofd zit. Helemaal toen ik zondag naar het Van Randwijkmonument reed.
Op weg naar Amsterdam sprak ik in een FB live o.a. over een 28 jarige jonge vrouw uit Heerenveen. Een stralende vrouw, die in deze tijd geen andere uitweg meer zag dan de dood.
Toen kende ik haar naam nog niet. Nu wel.
Haar naam is Alisa Krul.

Terwijl ik haar naam opschrijf voel ik alleen maar stilte. Stilte omdat zij er in levende lijve niet meer is. Stilte omdat ik mij kan inleven in de innerlijke pijn die zij ervaren moet hebben voor haar dood.
Stilte voor de uitzichtloos, die zij ervaren moet hebben in de laatste periode van haar leven. Maar ook stilte uit respect voor de keus die zij heeft gemaakt.
Gisteravond luisterde ik nogmaals naar het indringende, open en eerlijke verhaal van haar zus Richella Wardenier bij Omrop Fryslân: https://tinyurl.com/y3bflnl6

Vastlopen

Terwijl ik naar de beelden keek, zocht ik contact met Richella Wardenier. Dit om haar sterkte te wensen en mijn waardering te uiten voor de manier hoe zij heeft bijgedragen aan de bewustwording hoe jonge mensen volledig vast kunnen lopen in deze coronatijd.
Vanochtend bleek dat zij ook mijn FB live had gezien waarin ik over haar zusje sprak en dat ik met haar goedkeuring dit bericht mocht schrijven.
Dit uit eerbied voor het leven van Alisa.
Dit vanuit de gedachte dat we haar naam en haar leven nooit vergeten.
Dit vanuit de visie dat alles op aarde ons hier een les leert.
Hoe pijnlijk en zwaar sommige lessen ook zijn.
De les die Alisa mij leert is om niet in angst te gaan leven. Om niet naar achteren te stappen.
Om me te blijven verbinden.
Om me te blijven uit spreken.
Om liefde te hebben voor mijn eigen angsten en ondertussen een mooie, vrije en liefdevolle toekomst te visualiseren.

Maar vooral door de zachtmoedigen in onze maatschappij aan te moedigen om naar voren te stappen en zich te laten zien. Dit om te voorkomen dat het licht nog verder dooft.

Bloemen

Vanuit deze gedachte nodig ik jou van harte uit om je zondag 31 januari aan te sluiten bij een landelijke bloemlegging.
Samen kunnen we zorgen dat er op deze dag niet gekeken wordt naar geweld maar naar liefde en eenheid. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit de dag wordt dat de zachtmoedigen vanuit liefde voor zichzelf en de ander opstaan.
Laten we op deze dag, uit liefde voor het leven voor Alisa zelf het leven vieren. Dit in liefde voor onszelf en voor de ander.
Concreet betekent dit dat aanstaande zondag op acht bijzondere plekken in het land in stilte om 13:30 uur bloemen worden gelegd.
Op elk van die acht plekken staat ook een spreker, die vervolgens om 13:45 uur een kort maar krachtig verhaal vertelt. We zijn nog aan het kijken of we vervolgens afsluiten met een gezamenlijk lied.
Elke bloemlegging eindigt vervolgens om 14:00 uur. Mike Verest van Leef Bewust Nederland is naast mij één van de andere acht sprekers en mede-creator van dit initiatief.
Terwijl Mike en ik dit doen staan we in verbinding met andere zes locaties in Nederland waar hetzelfde gebeurd.
Het is onze intentie om op elke locatie met zo’n 500 mensen samenkomen. Dit met de ruimte en de afstand, die iedereen voor zichzelf nodig heeft.
Daarom nodig ik jou ook van harte uit om je aan te sluiten bij één van deze acht locaties. Ik nodig je uit om bij je lokale bloemist, bloemen te halen en deze mee te nemen. Indien je wilt nodig ik je ook uit om iets van een passende tekst mee te nemen.
Ik leg zondag mijn bloemen neer uit respect en liefde voor het leven van Alisa Krul. Dit met de diepe wens dat niet bij nog meer jonge mensen op deze manier het licht dooft.


Hopelijk tot zondag.
Gezonde groet,
Frank Ruesink


PS 1: In de komende dagen maak ik de zes overige namen bekend van de andere mede creators van dit initiatief.
PS 2: Op zondagochtend 31 januari maken we via diverse gezamenlijk de definitieve locaties bekend waar in Nederland de acht bloemleggingen gaan plaatsvinden.
PS 3: Dit laatste doen we om op deze dag alle ruimte te geven aan de politie, de romeo’s, de ME, de waterkanonnen en de relschoppers om zich met elkaar bezig te houden en ons met rust te laten.
PS 4: Het is mijn intentie om dit initiatief samen met heel veel andere mensen te laten uitmonden in één grote verbintenis van de zachtmoedigen, die hunkeren naar een grootschalige systeemverandering.
De zachtmoedigen, die zich niet herkennen in het politiegeweld, die zich niet herkennen in de relschoppers, die zich niet herkennen in de romeo’s, die zich niet herkennen in de angstverhalen in de media en die zich niet herkennen in het huidige liefdeloze beleid.
PS 5: En als je denkt dat deze liefdevolle verbinding vanuit eenheid in Nederland er nooit gaat komen, kijk, luister en bewonder dan de beelden uit Estland, Letland en Litouwen. Zij hebben ons laten zien dat en hoe het wel kan. #balticwall #fbloemen #eenheid #verandering #vrijheid https://tinyurl.com/y55qv5yr
PS 6: Dank voor iedereen die dit bericht wil delen, dank voor iedereen die nu al vastbesloten heeft om zondag vanuit liefde vooruit te stappen.

NOS is Fakenieuws
Weergaven: 29
Scroll naar boven
Skip to content