Lichtjestocht door Spijkenisse

Het was aangemeld als een fakkeltocht, maar dat vond de gemeente Nissewaard te gevaarlijk. Ook werd er een beperking van maximaal 50 personen opgelegd. Dus werd het veranderd in een Lichtjestocht waaraan zo’n 40 personen deelnamen. Deze demonstratieve wandeltocht met lichtjes, was voor ondernemers die zich van het leven beroofd hebben, omdat zij deze crisis, die al meer dan een jaar duurt, niet langer aankonden.
Ook kinderen met lampions liepen mee in deze rustige, ordelijke en vreedzame mars die werd gefaciliteerd door de politie en handhaving.
Later nadat de demonstatie allang beëindigd was, werden zeven personen aangehouden en beboet met €95,- omdat ze elkaar, bij het afscheid nemen, geknuffeld hadden.

Lichtjestocht in Spijkenisse | 20 april 2021

Reactie geplaatst op Facebook naar aanleiding van verslag op Spieke

Wat een schandalig artikel…..puur en puur negatief. De gemeente moet zich diep en diep schamen. Eerst al fakkels verbieden, vervolgens een maximum stellen van 50 personen, van te voren al zeuren over de 1,5 meter. Dat noemen ze meewerken? Heeft deze gemeente ook nooit gehoord van het demonstratie recht? Tijdens het wandelen ook continu blijven zeuren over de 1,5 meter regel. Waar zijn we in hemelsnaam in beland als je mensen verbied op 1,5 meter van elkaar te staan…..in de buitenlucht waar de besmettingskans überhaupt 0,0000000% is. Ik moest op 1,5 meter blijven van iemand die iedere week wel een keer of bij mij in huis is of ik bij hem. Zegt zo’n handhaver ineens…..we krijgen telefoontjes van mensen, die klagen over het niet houden van de 1,5 meter…..ja ja, die kunnen dat echt zien vanuit hun flatje. Deze zelfde handhaver zei dat het afgelopen zaterdag in Rotterdam zo goed ging……daar liepen op een gegeven moment zo’n 2000 mensen zonder zich druk te maken over de 1,5 m, maar dit groepje van nog geen 50 personen gaat hij moeilijk lopen doen. Na de foto is er duidelijk gezegd dat het voorbij was. Degene, die het evenement opgezet heeft ging naar huis. Een groepje is op eigen initiatief gaan wandelen en later gaan knuffelen, toen was ik al weg. Is overigens hun goed recht, wie is de overheid om te bepalen wie met wie knuffelt. Maar dat deze groep is blijven hangen…..daar heeft de organisatie niets mee te maken. Compleet de werkelijke gang van zaken verdraaien.

Weergaven: 3
Scroll naar boven
Skip to content