Vrijheidsmars in Rotterdam

Demonstreren is een grondrecht. Maar ….. als een organisatie dat, zelf zeer gedetailleerd in een draaiboek, aanmeld wordt deze verboden. Gaan ze toch, dan staat een heel peloton ME klaar om hoe dan ook (meestal met veel geweld) de demonstratie te ontbinden. Reden voor demonstranten om dan maar op persoonlijke titel te gaan demonstreren, zonder dit aan te melden.

Meldingen

Dus worden er vanuit groepen en individueel aankondigingen op social media gedaan als zijnde koffiedrinken, wandelen, bezoek brengen en dergelijk. De ‘mars voor Vrijheid’ voor zaterdagmiddag 17 april 2021 in Rotterdam, werd ook als zodanig aangekondigd. Nu leest de politie ook de berichten op Facebook en zijn dus op de hoogte. Het is dus de vraag hoe er gereageerd gaat worden. In principe is er altijd het recht om te demonstreren. Dat staat in de grondwet en diverse, door Nederland erkende, verdragen. De politie was dan ook op deze middag in grote getale aanwezig. Werd er in eerdere soortgelijke situaties door de burgemeester een noodverordening afgekondigd, dat was dit keer niet het geval. Integendeel de politie ging de mars faciliteren. De wegen werden vrijgemaakt en de stoet demonstranten groeide onderweg aan tot naar schatting zo’n 1500 personen.

Mars voor Vrijheid in Rotterdam 17 april 2021

Tevreden

Onderweg trokken de deelnemers veel belangstelling. Door de winkelstraten konden ze hun boodschappen verkondigen zoals: ‘Vrijheid, Liefde, Democratie, geen verplichte vaccinatie, geen testmaatschappij, stop het paniekzaaien, weg met de 1,5 meter, weg met de avondklok enzovoort’. De demonstratie werd om 15:45 uur op het Schouwburgplein beëindigd. Zowel de gemeente als demonstranten en politie waren tevreden over het verloop van deze vreedzame mars. Zie ook de de website van een van de groepen ‘Sta op voor Vrijheid (SOVV)‘ voor extra informatie.

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content